Vind de beste airco installateur in Dieren

Kom gemakkelijk en snel in contact met airco installateurs uit Dieren en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Airco installateurs Dieren

Top 10 airco installateurs in Dieren

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

In Dieren zijn 10 airco installateurs gevestigd. Onderstaand een overzicht van alle airco installateurs in Dieren. Ieder installateur in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Airco installateur Dieren gezocht?

Op zoek naar een goede airco monteur, voor installatie, onderhoud of reparatie? Vind snel een voordelige, vakkundige specialist bij jou in de buurt. Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse reacties!

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 10 airco installateurs in Dieren en omgeving

Vergelijk airco installateurs en bespaar op de kosten!

airco Dieren

Airco Dieren

Een airco in Dieren is de manier om de steeds warmere zomers goed door te komen. Bovendien kan een airco uw huis heel efficiënt verwarmen, waardoor u gasverbruik enorm daalt: een mooie manier om op de vaste lasten te besparen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt tot 5 offertes om te vergelijken: kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie voor het kopen van een airco systeem. We leggen uit wat de vele mogelijkheden zijn, u vindt hier handige prijsinformatie én we geven praktische bespaartips, zodat u niet te veel betaalt!


Airco plaatsen in Dieren: hier moet u op letten!

 • Een airco kost gemiddeld tussen de €1.250,- tot €2.800,-.
 • Het installeren van een airco kost ongeveer €350,- tot €650,-.
 • Kies voor een mobiele airco en niet voor een mobiele airco. Deze zijn krachtiger in koeling, verbruiken minder energie en maken minder geluid.
 • Bereken het benodigde koelvermogen met deze formule: oppervlakte in vierkante meters x 100. Kies een airco die past bij de uitkomst.
 • Vergelijk meerdere merken airco’s op basis van geluidsniveau, koelvermogen en het energielabel.
 • Kies voor de slaapkamer een zeer stille airco, zodat u geen last hebt van geluid.
 • Vergeet niet om uw airco regelmatig te laten onderhouden. Ze blijft het systeem beter werken en voorkomt u problemen zoals storingen of kapotte onderdelen.

Gratis offertes vergelijken

Vul het offerteformulier in en ontvang tot wel 5 offertes!

Kies de beste airco installateur

Vergelijk gratis offertes en kies de beste vakman!

Bespaar op de kosten

Kies de goedkoopste airco monteur en bespaar tot 40%.Wat kost een airco in Dieren?

De kosten van een airco in Dieren beginnen vanaf €350,- tot €600,- als u kiest voor een mobiele airco. Deze staat niet vast en is dus te gebruiken in verschillende kamers. Tot slot is er nog de keuze voor een vaste airco. Een split airco, met een binnen en buitenunit, kost gemiddeld €1.250,- tot €2.000,- en voor een multi split airco met meerdere binnenunits liggen de kosten rond de €2.100,- tot €2.800,-.

Tot slot is er ook de keuze voor een airco zonder buitenunit. Deze is iets goedkoper, gemiddeld rond de €1.400,- tot €2.200,-.

Airco kosten 2024

Type airco Gemiddelde prijs* exclusief installatie
Split airco €1.250,- tot €2.000,-
Multi split airco €2.100,- tot €2.800,-
Airco zonder buitenunit €1.400,- tot €2.200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen die per airco installateur verschillen. De prijs is exclusief installatiekosten. Exacte prijs weten? Vergelijk dan gratis offertes!

Airco plaatsen in Dieren?

Vind snel een airco installateur bij u in de buurt en bespaar tot 40%!

Kosten airco plaatsen

De installatiekosten beginnen bij een standaard split airco rond de €350,- tot €400,-. Bij een multi split airco is dit iets meer, rond de €600,- tot €650,-. Houd er rekening mee dat de montagekosten flink kunnen stijgen afhankelijk van het aantal extra binnenunits dat u laat plaatsen! Tot slot betaalt u voor de plaatsing van een monoblock airco gemiddeld €450,- tot €500,-.

Type airco Montagekosten inclusief voorrijkosten*
Split airco €350,- tot €400,-
Multi split airco €600,- tot €650,-
Airco zonder buitenunit €450,- tot €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven die kunnen verschillen. Voor de exacte prijs vraagt u het beste gratis en vrijblijvend offertes aan!

Prijsvoorbeelden 2024

Twee single split airco’s: een klant wilde graag twee single-split airco’s plaatsen om de bovenverdieping en de benedenverdieping efficiënt te kunnen koelen. Dit bleek na berekening goedkoper dan het plaatsen van een multi split airco. De kosten waren in totaal €3.525,-.
Multi split airco: bij deze klant was het plaatsen van een multi split airco voordeliger, omdat de binnenunits beide vlak bij de buitenunit konden hangen. Het ging in totaal om een airco van 7kW. De totaalkosten waren €3.350,-

Welke factoren hebben invloed op de prijs van een airco?

De prijs van de airco verschilt per situatie. Dit hangt af van het soort airco dat u kiest en natuurlijk de montagekosten. Toch zijn er nog meer belangrijke factoren die meespelen, zoals de inhoud van de ruimte die u wilt verkoelen of verwarmen en de isolatie hiervan.

De kosten van een airco zijn afhankelijk van:

 • Type airco: welk type airco u kiest. Een mobiele airco is bijvoorbeeld goedkoop in aan maar is minder efficiënt. In gebruik is een vaste airco juist weer een stuk goedkoper!
 • Grootte en isolatiewaarde van de ruimte: hoe groter de ruimte, des te meer vermogen u nodig hebt. Bovendien zal een airco bij een slechte geïsoleerde ruimte harder moeten werken om de kamer te koelen dan bij een goed geïsoleerde ruimte. Hierdoor is de airco in gebruik een stuk duurder.
 • Benodigde vermogen: over het algemeen geldt, hoe hoger het vermogen hoe hoger de kostprijs. Een hoog vermogen is niet altijd de beste keuze. Een te hoog vermogen betekent dat u onnodig veel stroom verbruikt en een te laag vermogen betekent dat de airco de ruimte niet optimaal verkoelt.
 • Gekozen merk: er zijn tal van merken als het aankomt op airco’s. Sommige merken zijn duurder dan andere, het verschil zit hem vaak in het gemak van de bediening en het uiterlijk van de airco’s.
 • Kosten airco installateur: de prijs van een airco installateur verschilt per vakman. Elke specialist hanteert een eigen uurtarief, waardoor de montagekosten per bedrijf flink kunnen verschillen.

Waarom een airco plaatsen in Dieren?

Een airco heeft tal van grote voordelen. Niet gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor een airco in huis! Een airco is met name bekend voor het verkoelen van huizen: het zorgt tijdens warme dagen voor een aangename binnentemperatuur, waardoor u ’s nachts beter slaapt en overdag productiever en energieker bent!

Maar er is nog veel meer!

Wist u dat een airco bijvoorbeeld ook heel efficiënt kan verwarmen? Zo kunt u uw huis heel gericht warmhouden en besparen op de gasrekening. Dat is, zeker met de stijgende gasprijzen, een heel groot voordeel. Een airco is een effectief apparaat voor een goede klimaatbeheersing in huis.

Grootste voordelen van een airco

 • Een airco houdt uw huis op warme zomerdagen heerlijk koel.
 • In de winter kan een airco uw huis heel efficiënt verwarmen.
 • Zo hebt u het hele jaar door een aangename binnentemperatuur.
 • Een airco zuivert de lucht en zorgt voor een betere luchtkwaliteit.
 • In een koeler huis slaapt u beter en bent u productiever.

airco Dieren

Op zoek naar een airco monteur uit Dieren?

Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten!

Wat doet een airco installateur in Dieren?

Wilt u een airco kopen en installeren, dan is het slim om een airco installateur uit Dieren in te schakelen. Naast het plaatsen van de airco, geeft hij ook een persoonlijk advies bij de aankoop en verzorgt hij het onderhoud en eventuele reparaties die later nodig zijn!

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een airco monteur in Dieren:

 • Persoonlijk advies: met betrekking tot de soort airco, het benodigde vermogen en het beste merk.
 • Airco plaatsen: de vakman helpt met het kiezen van de beste locatie en installeert de airco zodat deze zo zuinig mogelijk werkt.
 • Airco onderhoud: met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de airco. De expert maakt de installatie schoon en vult het koudemiddel weer bij.
 • Airco reparaties: bij beschadigingen is een reparatie nodig. Dit bestaat meestal uit het vervangen van één of meerdere kapotte onderdelen.

Airco installatie Dieren: zo gaat een airco monteur te werk

Benieuwd hoe de installatie van een airco in Dieren eruit ziet? Hieronder leggen we de stappen van de airco specialist uit, zodat u een goed beeld krijgt van de werkwijze.

 • Voorbereidingen: voordat uw nieuwe airco geplaatst kan worden, moet de vakman eerst voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Dit bestaat meestal uit een controle en eventuele uitbreiding van de meterkast. Een airco moet namelijk op een aparte groep, als deze er niet is dan zal de airco specialist de groepenkast uitbreiden. Daarna zoekt u samen de beste locatie uit voor de airco.
 • Binnenunit plaatsen: daarna begint de vakman met het plaatsen van de binnenunit. Dit doet hij met behulp van een speciale beugel die hij tegen de muur monteert. Om te voorkomen dat u zich de komende jaren ergert aan een scheve airco, zorgt de vakman ervoor dat deze waterpas hangt.
 • Boorgat maken: nu is het belangrijk dat de leidingen naar buiten kunnen. De vakman maakt een boorgat van gemiddeld 65 millimeter in de muur. Dit is voor de afvoer (bij een monoblock airco) of voor de buitenunit (bij een splitairco).
 • Buitenunit plaatsen: nu plaatst de vakman de buitenunit op dezelfde wijze. Met een beugel hangt de buitenunit stevig aan de muur. Andere plekken waar de buitenunit kan staan zijn op het garagedak, op de aanbouw of op een plat dak.
 • Airco aansluiten: nu sluit de vakman de binnen en buitenunit aan elkaar aan. Hij vult het systeem met koelmiddel en stelt de airco juist af. Daarna geeft hij u een korte uitleg voordat hij vertrekt, zodat u precies weet hoe u de airco moet bedienen.

Airco installeren: hoe lang duurt het?

Het installeren van een airco neemt ongeveer 1 werkdag in beslag. Het kan langer duren als u kiest voor een multi-split airco en op verschillende plekken in huis een binnenunit wil plaatsen. De vakman is dan immers meer tijd kwijt aan het plaatsen en wegwerken van alle leidingen.

Geen zorgen: de montage van de airco zorgt voor minimale geluidsoverlast. Alleen tijdens het boren zult u misschien even last hebben van het geluid, maar dit neemt slechts een paar minuten in beslag.

Waar plaatst u de binnen- en buitenunit?

Wat is precies de beste plek voor de binnen en buitenunit? U bepaalt de plek met de airco specialist, zodat u altijd verzekerd bent van een persoonlijk advies. Hieronder geven we u alvast een paar tips en aandachtspunten, zodat u zeker weet dat u kiest voor de beste plek.

Waar plaats ik de binnenunit?
Kies de ruimte die u wilt koelen, de slaapkamer, keuken, woonkamer of studeerkamer bijvoorbeeld. Zorg voor minimaal 15 centimeter afstand rondom de airco, zodat er voldoende ventilatie is. Bij voorkeur schijnt er geen direct zonlicht op de airco, want dan stijgt het energieverbruik. Plaats de airco het liefst zo hoog mogelijk omdat de kamer zo het snelste afkoelt, maar voorkom dat u op de bank constant in de luchtstroom van de airco zit.

Waar plaats ik de buitenunit?
De buitenunit plaatst u, net als de binnenunit, het beste in de schaduw. U kunt de buitenunit plaatsen tegen de muur, op de aanbouw, een garagedak of dakkapel of ander plat dak. Het voordeel van een buitenunit op een plat dak is dat deze minder zichtbaar is.

airco installatie Dieren

Airco installatie Dieren: type airco’s en kosten

Wilt u een airco laten installeren in Dieren, dan heeft u de keuze uit veel verschillende modellen. Er is niet één beste keuze: u moet echt de beste keuze maken voor uw eigen situatie. Dit hangt onder meer af van uw persoonlijke wensen en het budget. Zo heeft u onder meer de keuze uit deze soorten airco’s.

Type airco Voordelen Aandachtspunten
Mobiele airco (is te verplaatsen) Goedkoop in aanschaf en heeft geen installatie nodig Hoge verbruikskosten, grote machine die lastig te verplaatsen is, koelt niet efficiënt af, maakt veel geluid, er moet altijd een afvoerslang door een open raam of deur naar buiten hangen.
Split airco (vaste airco met binnen- en buitenunit) Geluidsstil, kleine binnenunit, koelt efficiënt uw huis af U betaalt installatiekosten
Multi split airco (meerdere binnenunits mogelijk op één buitenunit) Geschikt voor het koelen van meerdere kamers en ruimtes of zelfs verdiepingen U betaalt installatiekosten, moet leidingen door het huis laten aanleggen
Airco zonder buitenunit (monoblock airco, afvoerleiding naar buiten maar geen buitenunit) Goedkoop te plaatsen, u hoeft geen buitenunit op te hangen en is vaak goedkoper in aanschaf Grotere binnenunit dus iets minder subtiel, motor zit in huis dus vaak iets luider.

Hieronder gaan we nog iets dieper in op de verschillende opties. Komt u er zelf niet uit? Schakel dan een ervaren airco monteur in. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar!

1. Mobiele airco

Een mobiele airco wordt vaak in de zomer gekocht op warme dagen, om zo wat verkoeling te vinden. Toch is een mobiele airco in de meeste situaties niet de beste keus. Het is een groot apparaat dat al snel in de weg staat. Verplaatsen blijkt toch niet zo makkelijk als gedacht omdat de mobiele airco bovendien erg zwaar is. Tot slot moet er altijd een raam of deur naar buiten open, zodat de warme lucht wordt afgevoerd. Dit zorgt voor een hoog energieverbruik en een laag rendement. Een split airco is een beter alternatief!

2. Split airco

De split airco is een vaste airco met een binnen- en buitenunit. Deze is een stuk kleiner en subtieler dan de mobiele airco en past daardoor beter in het interieur. Als bijkomend voordeel is de split airco ook stil omdat de motor aan de buitenkant van het huis zit.

De split airco is de beste keuze als u hiermee één kamer of verdieping wilt verkoelen of verwarmen. Welk vermogen u hiervoor nodig heeft hangt weer af van de inhoud van de ruimte. In een ruimte tot 70 m³ heeft u een vermogen van 2,5 kW nodig. Dit komt neer op een gemiddelde prijs van €1.300,- tot €1.600,-. Hoe groter het vermogen dat u nodig heeft, des te hoger de kosten. Zo kost een airco van 7 kW gemiddeld €2.000,- tot €2.500,- en dit is groot genoeg voor een ruimte tot 240 m³.

Koelvermogen Geschikt voor welke ruimte? Gemiddelde prijs*
2,5 kW Tot 70 m³ €1.300,- tot €1.600,-
3,5 kW Tot 120 m³ €1.500,- tot €1.700,-
5,0 kW Tot 170 m3 €1.600,- tot €2.200,-
7,0 kW Tot 240 m³ €2.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit is de gemiddelde prijs, inclusief montage en btw. Exacte prijzen weten? Vergelijk dan gratis offertes!

3. Multi split airco

Een multi split airco is vergelijkbaar met de single split airco. Het verschil? Bij een multi split airco kunt u tot 8 binnenunits aansluiten op slechts één buitenunit! Dit houdt in dat u verschillende verdiepingen en kamers op hetzelfde moment kunt verkoelen, zonder dat de buitengevel vol hangt met buitenunits!

De multi split airco is wel iets duurder in installatiekosten, omdat de verschillende binnenunits allemaal verbonden moeten worden met de buitenunit. Om dit netjes weg te werken bent u iets meer geld kwijt. Kijk daarom altijd of het goedkoper is om te kiezen voor een multi split airco of voor meerdere single split airco’s!

De kosten voor een multi split airco beginnen bij twee binnenunits vanaf €2.500,- tot €4.000,-. Voor elke extra binnenunit betaalt u gemiddeld €800,- tot €1.000,-. Koopt u een multi split airco met 4 binnenunits om uw hele huis te koelen, dan betaalt u bijvoorbeeld €4.100,- tot €6.000,-.

Multi split airco Gemiddelde prijs*
Multi split airco met 2 binnenunits €2.500,- tot €4.000,-
Multi split airco met 3 binnenunits €3.300,- tot €5.000,-
Multi split airco met 4 binnenunits €4.100,- tot €6.000,-
Multi split airco met 5 binnenunits €4.900,-tot €7.000,-
Elke extra binnenunit €800,- tot €1.000,-

*Let op: dit is de gemiddelde prijs, inclusief montage en btw. Exacte prijzen weten? Vergelijk dan gratis offertes!

4. Airco zonder buitenunit

Tot slot is er de airco zonder buitenunit, ook wel de monoblock airco genoemd. Deze is goedkoper in aanschaf omdat er geen buitenunit is. De airco wordt in de meeste gevallen tegen de muur bevestigd en aan de buitenkant van de gevel plaatst de vakman een ventilatierooster. Hierdoor wordt de warme lucht en het condenswater afgevoerd.

De airco zonder buitenunit is iets groter dan de split airco’s omdat alle onderdelen in één unit zitten. Uiteraard hoeft dit geen enkel probleem te zijn als u de airco op een plek plaatst waar deze niet in de weg hangt. De kosten voor een airco zonder buitenunit liggen rond de €1.400,- tot €2.200,-.

Op zoek naar een airco installateur in Dieren?

Vergelijk gratis offertes en vind zo snel een expert bij u in de buurt!

Gratis offertes ontvangen

Airco plaatsen Dieren: verschillende modellen

Laat u een airco in Dieren plaatsen? U heeft dan volop keuze uit verschillende modellen! Zo vindt u het geschikte model, zelfs als u niet veel ruimte heeft in uw woonkamer. Een vakman geeft u hierin uiteraard een persoonlijk advies en helpt met het bepalen van de beste locatie. U heeft onder meer de keuze uit deze modellen:

 • Wandmodellen: een wandmodel airco plaatst de vakman tegen de wand, vaak bovenaan. Zo ervaart u zo min mogelijk overlast. Het voordeel van het wandmodel, is dat deze in veel gevallen de goedkoopste keuze is. U bedient een wandmodel airco met een afstandsbediening of uw eigen smartphone. De warme lucht wordt via de bovenkant verzameld en de koude lucht wordt via de voorkant weer uitgeblazen.
 • Casettemodellen: dit castte model wordt tegen het plafond bevestigd. Het is zelfs mogelijk om deze in te bouwen in het plafond, in de meeste gevallen betekent dit wel dat u het plafond moet verlagen. De casette airco’s verzamelen de warme lucht via het middel en blaast de koude lucht weer uit aan de vier zijkanten.
 • Vloermodellen: een vloermodel airco wordt laag tegen de muur geplaatst, waardoor het lijkt alsof deze inderdaad op de vloer staat. Een voordeel hiervan is dat u de vloermodellen eenvoudig in een hoekje wegstopt en het zo minder opvalt. De warme lucht gaat via de voorkant naar binnen. Aan de boven- en voorkant komt ook de koude lucht weer naar buiten.

Airco plaatsen: in welke ruimte?

In welke ruimte plaatst u de airco het beste? Dit hangt natuurlijk helemaal af van uw eigen voorkeuren! Hieronder zetten we een paar voorbeelden van ideale plekken voor de airco.

De slaapkamer
Hoe warmer het wordt, des te slechter uw slaap. En een goede nachtrust is cruciaal voor een goed humeur, productiviteit en natuurlijk energie. Wilt u in de warme zomers ook lekker slapen, kies dan voor een airco in de slaapkamer! We raden aan om hier te kiezen voor een kleine airco van 2,5 kW, afhankelijk van de grootte van de slaapkamer. Kies vooral voor een stille airco van 19 dB zodat u er ’s avonds geen last van heeft!

Woonkamer
De woonkamer is voor veel mensen de meest voor de hand liggende plek voor een airco. Vaak is er voldoende plek voor een binnenunit en omdat dit de ruimte is waar u de meeste tijd doorbrengt dan is het fijn als u hier koel kunt zitten op de warme zomerdagen. Kies in de woonkamer voor een airco met een groot vermogen, zeker bij een open keuken! Zo is het mogelijk om de hele verdieping af te koelen (of te verwarmen!).

Studeerkamer
Om te voorkomen dat uw productiviteit wordt aangetast door de warmte, is het slim om te kiezen voor een airco in de studeerkamer. Dit zijn vaak relatief kleine kamers dus het is voldoende om te kiezen voor een kleine, goedkope airconditioning. Eventueel is het verstandig om te kiezen voor een multi split unit en zo een extra binnenunit in de studeerkamer te plaatsen!

Kantoor- of bedrijfspand
Om in een kantoor- of bedrijfspand de temperatuur goed te houden, raden we aan om een multi split airco te plaatsen. Dit is geschikt voor alle ruimtes, groot en klein, omdat u zelf kiest welk vermogen u in het pand plaatst. Bovendien is het hiermee mogelijk om het klimaat in het hele gebouw hetzelfde te houden!

Airco onderhoud

Nadat u een airco heeft laten plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met airco onderhoud. Airco onderhoud zorgt ervoor dat uw airco langer mee gaat en goed en zuinig blijft werken. Dit voorkomt onnodige reparatiekosten en een onnodig hoog stroomverbruik.

Het is aan te raden om het airco onderhoud uit te besteden aan een expert, zodat u zeker weet dat de installatie goed werkt. Er zijn wel een paar taken die u zelf kunt doen, zoals het schoonmaken van de filters. Deze kunt u daarna eventueel afspoelen als ze echt heel vies zijn. Andere onderdelen van onderhoud zijn: het reinigen van de verdamper, de condensor, de afgover en de pomp. Tot slot vult de vakman het koudemiddel weer aan, dit mag u niet zelf doen. U laat eenmalig onderhoud uitvoeren vanaf €140,-.

airco reparatie Dieren

Airco laten plaatsen in Dieren?

Kies de airco monteur met het beste aanbod en bespaar op de kosten!

Hoe werkt een airco in Dieren?

Heeft u interesse in een airco in Dieren? Dan is het belangrijk om u goed in te lezen: want hoe werkt zo’n airco eigenlijk? Het draait bij airco’s om een natuurkundig proces, waarbij het kookpunt van een vloeistof kan veranderen naarmate de druk verandert. Ook is het belangrijk om te weten dat vloeistof bij het verdampen juist warmte opneemt uit de omgeving en tijdens het condenseren de warmte juist weer afgeeft.

Hoe werkt dat nu bij een airco?

In de airco zit een compressor. Deze compressor stuurt het koudemiddel onder hoge druk naar de binnenunit: hier is op dat moment een verdampingsproces gaande. Dit zorgt ervoor dat de warmte uit de woning wordt opgenomen. Een expansieventiel verlaagt de druk van het koudemiddel, waardoor het in de buitenunit gaat condenseren: de warmte wordt naar buiten afgevoerd. Zo blaast de airco lekker koele lucht naar binnen, en juist warme lucht naar buiten. Dit proces herhaalt zich continu: binnen blijft het een heerlijk koele temperatuur.

Airco die ook verwarmt: is dit een slimme keus?

Een airco die ook kan verwarmen is niks anders dan een lucht-lucht warmtepomp. Het voordeel hiervan is dat u uw huis in de winter en in de zomer op de juiste temperatuur houdt. Een airco die verwarmt, warmt de ruimte heel efficiënt en snel op: een stuk sneller dan radiatoren of zelfs vloerverwarming!

Doordat de rest van het huis niet opwarmt, gebruik je de warmte alleen in de ruimtes die jij echt gebruikt. Dit kan een voordeel en een nadeel zijn. De meeste mensen willen hun slaapkamers toch niet verwarmen, maar als u geen airco in de studeerkamer hebt dan wordt deze dus ook niet warm: dat wordt wel vervelend! Dit is natuurlijk op te lossen om de radiatoren in deze kamer wel open te draaien.

Wanneer kan ik verwarmen met mijn airco?

Op het moment dat uw huis goed geïsoleerd is en u vindt het geen probleem dat alleen de kamers met de binnenunit opwarmen, dan is verwarmen met de airco een hele slimme keuze. Dit bespaart u tot wel 30% op de gaskosten!

Airco Dieren kopen: waar moet ik op letten?

Het kopen van een airco in Dieren is niet iets dat u elke dag doet. Er zijn veel verschillende airco modellen en systemen. Hoe weet u dan dat u de juiste keuze maakt? Hieronder geven we u 4 belangrijke aandachtspunten voor het kiezen van de beste airco. Als u er zelf niet uitkomt dan helpt een airco monteur uit Dieren u graag met de koop en installatie: vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

1. Type airco

Vraag uzelf eerst af welk type airco u wilt. Hier komt u achter als u eerst kijkt naar uw wensen. Wilt u één kamer of verdieping kunnen koelen voor een hoger woongenot? Kijk dan naar een split airco. Heeft u een klein budget maar wilt u het liefst meerdere kamers kunnen koelen? Dan is een multi split airco voor u misschien de beste keuze. Laat u hierbij adviseren door een vakman als u niet zeker weet welk type airco voldoet aan uw wensen.

Type airco Wanneer de beste keuze?
Split airco Als u één kamer of ruimte wilt koelen/verwarmen en het liefst zo min mogelijk geluid hoort.
Multi split airco Wanneer u meerdere kamers of verdiepingen wilt koelen, zonder dat er meerdere buitenunits aan uw buitenmuur hangen
Airco zonder buitenunit Als u één ruimte of kamer wilt koelen of verwarmen zonder dat u een buitenunit aan de muur hoeft te hangen

2. Het vermogen

Het is belangrijk om het juiste vermogen te kiezen. Een te hoog vermogen zorgt voor een onnodig hoog stroomverbruik en een te laag vermogen houdt in dat de airco niet sterk genoeg is om de ruimte echt efficiënt af te koelen. Om het juiste vermogen te berekenen kunt u een vakman inschakelen, die dan echt goed kijkt naar de ruimte en de isolatie hiervan.

Eventueel kunt u zelf de volgende vuistregel hanteren om een schatting te maken van het benodigde vermogen.

Neem de inhoud van de ruimte en vermenigvuldig dit met factor 30, 40 of 50. Kies voor factor 30 als de woning goed geïsoleerd is, factor 50 als de woning slecht geïsoleerd is en voor factor 40 als uw huis redelijk geïsoleerd is.

Oppervlakte ruimte Inhoud ruimte (bij een hoogte van 2,70m) Benodigd vermogen (bij een redelijk geïsoleerde ruimte)
20 m² 54 m³ 2.2 kW
40 m² 108 m³ 4.3 kW
60 m² 162 m³ 6.5 kW
80 m² 216 m³ 8.6 kW

Let op: dit zijn gemiddelden. Wilt u exact weten hoeveel vermogen u nodig heeft, vraag dan een ervaren installateur.

3. Welke functies wil ik?

Vraag uzelf ook af welke functies u wilt. De airco kan uw huis koelen, maar steeds meer mensen kiezen voor een airco omdat deze juist ook verwarmt. De airco kan uw huis heel snel en efficiënt verwarmen, waardoor het gebruik van radiatoren of vloerverwarming overbodig wordt. U bespaart hiermee heel veel gas en dat is met de alsmaar stijgende gasprijs een hele goede reden om te investeren in een airco die ook verwarmt!

In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van verschillende extra opties. Zo kost een design airco gemiddeld €400,- meer en betaalt u voor een airco met wifi een kleine meerprijs van €90,- tot €190,-.

Extra optie Omschrijving Gemiddelde prijs*
Verwarmen via de airco Hiermee verwarmt u efficiënt uw huis, waardoor u ’s winters op de stookkosten bespaart. Ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd! Bij diverse modellen bij de prijs inbegrepen (alleen bij split airco’s)
Design airco Heeft een mooiere uitstraling en past daardoor perfect in uw interieur €400,- meerprijs
Bestuurbaar met wifi U kunt met uw smartphone vanaf de bank de temperatuur en andere instellingen aanpassen, zonder dat u hoeft op te staan €90,- tot €190,- meerprijs
Sensor De airco gaat automatisch aan wanneer er mensen in de ruimte zijn, zodat hij niet onnodig veel energie gebruikt Op aanvraag

4. Wat is het stroomverbruik?

Om te voorkomen dat uw airco te veel stroom verbruikt is het slim om te kiezen voor een installatie met een goed energielabel. Het is zonde als u bespaart op de kosten van een airco maar dat de stroomkosten daarna wel heel hoog zijn. De meest efficiënte airco’s zijn systemen met energielabel A+++. Natuurlijk verschilt het stroomverbruik per type airco. Kijk in de tabel hieronder voor het gemiddelde stroomverbruik van verschillende airco’s. Zo kunt u inschatten wat het gebruik van een single split airco u jaarlijks gaat kosten.

Type airco Stroomverbruik per uur Stroomverbruik per dag* Stroomverbruik per jaar**
Multi split airco (2 of meer binnenunits) 1,65 KwH – €0,89 13,2 KwH – €7,84 528 KwH – €299,20
Single split airco 0,75 KwH – €0,41 6 KwH – €3,24 240 KwH – €129,60

*Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 8 uur per dag en een prijs van €0,54 per kWh.
** Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 40 dagen per jaar, 8 uur per dag.

5. Heb ik een vergunning nodig?

Goed nieuws: in de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een airco.

Technisch gezien wordt het plaatsen van een buitenunit tegen de gevel van uw huis gezien als het uitbreiden van het bouwvolume: dit is vergunningsplichting. Maar in de meeste gemeentes hebben zij een uitzondering voor airco units, omdat het hier maar om een hele kleine uitbreiding gaat. Wilt u dus zeker weten of u geen vergunning nodig heeft, check dit dan eerst bij uw eigen gemeenteloket!

6. Het geluidsniveau

Er zitten regels aan het geluidsniveau van airco’s. Het maximum geluidsniveau is ’s nachts 40 dB en overdag 45 dB. Dat staat gelijk aan een huiskamer of een stil klaslokaal en wordt dus als erg stil beschouwd.

Afhankelijk van waar u de airco plaatst, is het dus belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau. In de slaapkamer wilt u waarschijnlijk een erg stille airco terwijl u er in de keuken minder moeite mee heeft als de airco wat geluid maakt.

Type airco Geluidsniveau
Mitsubishi SRK/SRC 20ZS-W Wandmodel Vanaf 19 dB
Daikin FTXM2OR/RXM Wandmodel Vanaf 19 dB
LG Standard Plus PC12SC Vanaf 19 dB
Panasonic KIT-TZ25-WKE wandmodel Vanaf 20 dB
LG Standard Plus PC24SQ Vanaf 20 dB

Kies voor de beste airco installateur in Dieren!

Vergelijk offertes en kies zo de airco installateur met het beste aanbod!

Gratis - Vrijblijvend

Welke merken airco’s zijn er?

Als u de hulp inschakelt van een erkende airco installateur in Dieren, dan heeft u volop de keuze uit verschillende airco merken. Een vakman helpt u met het kiezen van het beste merk. Er is namelijk niet één beste merk, maar wel een beste merk voor uw situatie. Zo heeft u onder meer de keuze uit deze merken.

Merk Energielabel Geluidsvolume Garantie Voordelen
Mitsubishi A++ tot A+++ 19 dB tot 26 dB 5 jaar fabrieksgarantie Strakke uitstraling, verkrijgbaar in verschillende modellen. Geschikt voor elk interieur
Panasonic A++ tot A+++ 20 dB tot 34 dB 5 jaar fabrieksgarantie Fluisterstille airco’s met wifi. Bedienen vanaf uw smartphone!
Daikin A++ tot A+++ 19 dB tot 27 dB 5 jaar fabrieksgarantie, mogelijkheid om te verlengen tot 10 jaar garantie op onderdelen Goede airco’s in het midden-segment, geschikt voor een gemiddeld budget
Toshiba A++ tot A+++ 28 dB tot 25 dB 1 jaar fabrieksgarantie Eén van de goedkopere merken, geschikt voor klein budget
LG A++ tot A+++ 19 dB tot 20 dB 5 jaar fabrieksgarantie Luxe merk met design airco’s, ook geschikt om aan te sluiten op de zonnepanelen.
Samsung A++ tot A+++ 19 dB tot 21 dB 5 jaar fabrieksgarantie Uitstekend energielabel en geschikt voor kleine en grote ruimtes, worden veel toegepast in woon- en slaapkamers.

Mitsubishi
Zowel particulieren en bedrijven kunnen bij dit merk terecht voor uitstekende klimaatsystemen. Dit merk levert airco’s die heel zuinig in gebruik zijn. Mitsubishi biedt verschillende design wandunits aan, waardoor ze perfect passen in uw interieur. U heeft geen last meer van een lompe, grote airco installatie maar heeft een subtiele, zwarte of zilveren binnenunit hangen.

Type Mitsubishi airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-WF 21 dB 2 kW 2,7 kW A++
Mitsubishi Electric MSZ-AP35VGK 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Mitsubishi Heavy Industries SCM40ZM-S 47 dB 4 kW 5 kW A++

Panasonic
Hier kunt u terecht voor zowel single- als multi split airco’s. De eenvoudige installaties zijn bovendien te bedienen vanaf uw eigen smartphone. Dit merk biedt verschillende producten aan en ze zijn allemaal fluisterstil. Zo heeft u geen geluidsoverlast meer in huis!

Type Panasonic airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Panasonic TZ25-WKE 20 dB 2,5 kW 3,4 kW A++
Panasonic CS-Z35VKEW Etherea 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Panasonic KIT-BZ50-XKE 27 dB 5 kW 5,8 kW A++

Daikin
Dit is een betrouwbaar merk met het oog op een beter milieu. De airco’s zijn eenvoudig in gebruik en hebben een uitstekend energielabel. Zij richten zich op het verbeteren van het milieu en zorgen zo voor energiezuinige airco’s. U kunt hier ook airco’s kopen die uw huis ook verwarmen!

Type Daikin airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Daikin Perfera FTXM25R 19 dB 2,5 kW 3,2 kW A+++
Daikin Stylish FTXA35AW 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
Daikin Comfora FTXP50M 20 dB 5 kW 5,8 kW A++

Toshiba
Dit merk levert een heel breed aanbod aan klimaatsystemen, waaronder een all-in-1 systeem dat aan te sluiten is op de vloerverwarming. Toshiba is inmiddels al meer dan 40 jaar een sterke naam op het gebied van airco’s.

Type Toshiba airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
Toshiba Haori 19 dB 2,5 kW 3,2 kW A+++
Toshiba Seiya RAS-B13J2KVG-E 21 dB 3,5 kW 4 kW A++
Toshiba Daiseikai 9 RAS-25SKVR-E 20 dB 4,5 kW 5,5 kW A++

LG: op het gebied van airco’s is LG echt een A-merk. De airco’s zijn van goede kwaliteit, energiezuinig en zien er ook nog eens stijlvol uit.

Type LG airco Geluidsniveau Airco vermogen Vermogen voor verwarmen Energielabel
LG Dualcool Prestige PC12SQ 19 dB 3,5 kW 4 kW A+++
LG Artcool Mirror AC12BQ 20 dB 3,5 kW 4 kW A++
LG Standard Plus PC18SK 21 dB 5 kW 5,8 kW A++

Prijssegment verschillende airco merken

Benieuwd welke merken passen binnen uw budget? In de tabel hieronder vindt u het prijssegment van de verschillende merken. Zo kunt u zich vast voorbereiden op de koop van een airco van één van deze merken.

Segment Merken Gemiddelde prijs*
Laag Eurom
Maxicool
Toshiba
€950,- tot €1.800,-
Midden Lg
Mitsubishi
Daikin
€1.100,- tot €2.000,-
Hoog Samsung
Panasonic
€1.400,- tot €2.400,-

Airconditioning Dieren: handige bespaartips!

Besparen op de kosten van uw nieuwe airco in Dieren? Dat is zeker mogelijk! Hieronder geven we een aantal praktische bespaartips, zodat u nooit te veel betaalt!

 • Lokale monteur: door te kiezen voor een installateur in uw eigen regio houdt u de voorrij- en leveringskosten zo laag mogelijk. Zo bent u een stuk goedkoper uit op de totaalprijs!
 • Voordelig merk: kies voor een merk met betaalbare airco’s, zoals Carrier of Tristar. Het grote verschil zit hem vaak in de bediening en het uiterlijk van de airco’s, niet in de kwaliteit.
 • Help zelf mee: vraag de installateur of er iets is dat u kunt doen om te helpen tijdens de installatie, zoals het leegmaken van de ruimte of het ophangen van de binnen- of buitenunit.
 • Vergelijk gratis offertes: u kiest zo gemakkelijk de vakman met het beste aanbod en bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Is er een subsidie voor airco’s?

Helaas, op dit moment is er geen subsidie voor airco’s in Nederland. Wilt u uw huis koelen of verwarmen met een airco, dan betaalt u de kosten zelf.

Maar er is wel een andere subsidie!

Als u investeert in de installatie van een warmtepomp dan komt u in aanmerking voor de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Een warmtepomp is ook in staat om te koelen, wat uw woongenot verhoogt.

airco installateur Dieren

Besparen op de kosten van een airco in Dieren? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u een airco in Dieren laten plaatsen zodat u deze zomer koeltjes doorkomt? Dat is een investering waar u geen spijt van krijgt. Zeker als u last hebt van allergieën en huisstofmijt is een airco een uitstekende keuze, want deze zuivert de lucht! Op zoek naar een monteur om u bij de aankoop te helpen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en u bespaart tot wel 40% op het laten plaatsen van uw nieuwe airco! Bovendien is de offerteaanvraag gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Wanneer u een airco in huis overweegt, zijn vast een aantal vragen die in u opkomen. Waar moet u de airco plaatsen? Welk vermogen heb ik nodig? En wat kost een airco in huis? Om uw zoektocht naar het antwoord makkelijker te maken, vindt u hieronder het antwoord op de veelgestelde vragen.


U bepaalt zelf waar u de airco plaatst. Wel is het belangrijk dat deze op een plaats hangt waar u geen overlast ervaart. U wilt niet rechtstreeks in de koele lucht zitten en voor een goede werking is het belangrijk dat er geen directe zon op de airco valt. Verder is elke ruimte mogelijk. Veel mensen kiezen voor de slaapkamer, zodat ze een betere nachtrust hebben.
De prijs van een airco installatie begint rond de €350,- tot €400,- bij een split airco. Voor een multi split airco liggen de montagekosten rond de €600,- tot €650,- en kiest u voor een airco zonder buitenunit dan liggen de kosten slechts rond de €450,- tot €500,-. De prijs voor de installatie van de airco hangt af van het type airco en het aantal binnenunits.
Het gemiddelde uurtarief van een airco installateur is €80,-. Dit tarief verschilt per expert en hangt onder meer af van de locatie van de installateur, zijn ervaring en de exacte werkzaamheden die hij uitvoert. Voor een precieze prijsindicatie vraagt u het beste gratis offertes aan.
De prijs voor een vaste airco begint vanaf €1.250,- tot €2.000,-. Dit is de prijs voor een split airco, geschikt voor het verkoelen en verwarmen van één ruimte of verdieping. Wilt u meerdere kamers of verdiepingen verkoelen, dan is een multi split airco de beste optie, deze kost ongeveer €2.100,- tot €2.800,-.
Kies de beste airco voor uw situatie. Vraag uzelf af welke functies u wilt, wat u belangrijk vindt in een airco en hoe u deze wilt gebruiken. Zo vindt u de beste en voordeligste airco. Meerdere kamers in huis koelen op hetzelfde moment? Kies dan een multi split airco. Verschillende kamers op verschillende momenten koelen? Dan is een mobiele unit misschien voordeliger.
Bent u op zoek naar de stilste airco, kijk dan naar merken als Mitsubishi, Daikin en LG. De airco’s van deze merken hebben een geluidsniveau vanaf 19 dB. Ter vergelijking: dat staat gelijk aan fluisteren op anderhalve meter. Hierdoor zijn deze stilste airco’s erg geschikt voor ruimtes zoals de slaapkamer en de studeerkamer.

Kies voor een airco met het energielabel A+++ voor de meest zuinigste airco. Een paar populaire en zuinige modellen zijn de Daikin FTXM20R/RXM, de Daikin FTCM25R/RXM, de Toshiba Kazumi RAS-B07J2KVSG-E en de LG Dualcool Prestige wandmodel. Al deze modellen airco’s hebben een hoog energielabel van A+++.
Het is toegestaan om zelf uw airco te plaatsen. Dat wil zeggen: het ophangen van de binnen- en de buitenunit. Voor het installeren van de airco en het koelmiddel moet u de hulp van een airco installateur inschakelen. Wij raden aan om de hele montage uit te besteden aan een vakman. Dit voorkomt beschadigingen aan de airco en aan de muur.
Airco’s hebben verschillende functies: zij kunnen zowel koelen als verwarmen. Wilt u de ruimte koelen, dan is het slim om de airco in de ochtend al aan te zetten wanneer het nog minder warm is. Het is voor de airco gemakkelijker om de ruimte koel te houden dan om een hele warme ruimte volledig af te koelen: zo verbruikt u minder stroom!
Nee, een airco is niet ongezond. Er wordt vaak gedacht dat vieze filters bacteriën verspreiden, maar het tegenovergestelde is waar: airco’s zuiveren de lucht en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Als u uw filters goed reinigt is er geen enkele reden dat een airco ongezond zou zijn.
Een standaard airco gebruikt ongeveer 1 kWh per uur. Stel dat u de airco zo’n 8 uur aan laat staan op een dag, dan kost dit gemiddeld €1,80 tot €2,- afhankelijk van het stroomtarief. Hoe hoger het vermogen van de airco, hoe meer stroom de installatie verbruikt. Ook zijn mobiele airco’s in gebruik een stuk duurder dan vaste airco’s.
Dit hangt af van de inhoud van de ruimte die u wilt verkoelen of verwarmen. Neem de inhoud in kubieke meters en vermenigvuldig dit met factor 30 (bij een uitstekende isolatie), factor 40 (bij een redelijke isolatie) en factor 50 (bij een slechte isolatie) en u hebt een indicatie van het benodigde vermogen!