Leefklimaat gezonder maken?


Bespaar op de kosten.


Gratis offertes vergelijken!

Een gezond leefklimaat

Een gezond leefklimaat op uw werkplek en in uw woning is van groot belang. Vraagt u zich af of het leefklimaat bij uw bedrijf of in uw woning van goede kwaliteit is? Raadpleeg dan hiervoor een specialist, zij kunnen met behulp van metingen dit voor u vaststellen.

Vul vrijblijvend en gratis het offerteformulier in om met specialisten uit uw omgeving in contact te komen. Start de gratis offerteaanvraag!

Klachten bij ongezond leefklimaat

Heeft u bijvoorbeeld last van klachten zoals vermoeidheid of geïrriteerde luchtwegen en kan u zich slecht concentreren op uw werk? Merkt u een verhoogde concentratie van huisstofmijt op? Dan kan het zijn dat de klimaatbeheersing in uw omgeving niet in orde is. U kan dan door een expert metingen laten verrichten. Hij zal dan op verschillende plekken in het kantoor en uw woning de luchtvochtigheid, koolmonoxide, koolstofdioxide en de warmte lekkage meten.

Airco voor betere klimaatbeheersing

Blijkt uit metingen dat het leefklimaat niet in balans is, dan kan u door middel van klimaatbeheersing dit herstellen. Een airconditioning kan namelijk veel bijdragen aan een aangenaam en gezond binnenklimaat. Een airco valt eigenlijk bijna niet meer weg te denken uit uw woon- of leefomgeving. Met een airco kan u koelen zodat u zich in de warmste tijden toch fris en fit blijft voelen. Maar wist u ook dat u met behulp van een airco die is voorzien van een warmtepomp uw woon- een leefruimte op kan warmen? En dit is voordeliger in het gebruik dan de centrale verwarming! De besparing kan wel oplopen tot 40% van uw energiekosten. Kortom, met klimaatbeheersing creëert u uw optimale leefklimaat en wordt er ook voor gezorgd dat u schone en gezonde lucht inademt, u voelt u direct creatiever, productiever, gezonder en energieker!

Ventileren

U kan er ook voor kiezen om ventilatie in uw airco systeem te laten integreren. Dit houdt in dat de bestaande binnenlucht in uw ruimte wordt vervangen door verse en geklimatiseerde buitenlucht. Dit is uitermate handig in bijvoorbeeld de tussenseizoenen. U kan dan de ventilatie aanzetten terwijl de airco is uitgeschakeld, en zo een uitstekende klimaatbeheersing creëren.

Ontvochtigen

Door uw airco in de koelingstand te zetten, zorgt deze ervoor dat de lucht die vrijkomt de juist vochtigheidsgraad heeft. Dit betekent dat een groei van bacteriën en schimmels hiermee wordt vermeden; dé oplossing voor mensen die last hebben van allergieën en astma. De beste klimaatbeheersing heeft u bij een vochtigheidsgraad tussen de 40 en 60%.