Luchtvochtigheid verbeteren?


Bespaar op de kosten.


Gratis offertes vergelijken!

Luchtvochtigheid

Het woord ‘airconditioning’ betekent letterlijk het behandelen van lucht. Daarbij hoort dus niet alleen het aangenaam maken van de temperatuur, maar ook het regelen van de luchtvochtigheid. Belangrijk, aangezien de luchtvochtigheid veel invloed heeft op het comfort van mensen. Zo doet een te hoge luchtvochtigheid mensen transpireren en kan een te droge lucht irritatie aan de ogen, huid of luchtwegen veroorzaken.

Een goede airconditioning zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de veertig en zestig procent ligt. Hierbij voelen mensen zich het beste, worden elektrische apparaten niet aangetast en de groei van schimmels vermeden.

Een airco voor de ideale luchtvochtigheid

Simpel gezegd koelt een airconditioning de lucht en haalt het er water uit. Dit gebeurt door een ontvochtiger in de airco. Dit mechanisme voert condensdruppels af, die zijn ontstaan bij het afkoelen van de lucht. Hierdoor wordt de lucht dus niet alleen koeler, maar ook minder vochtig en klam. Daarbij is de gevoelstemperatuur van drogere lucht koeler dan die van erg vochtige. Eigenlijk is dit principe hetzelfde als bij de wind buiten; deze kan de ervaren kou erg versterken.

Luchtvochtigheid en meer

Een goede airco regelt dus naast de temperatuur, de luchtvochtigheid en filtert bovendien stof en vuil uit de lucht. Ook kan een airconditioning door speciale filters nare luchtjes verwijderen. Wel zo prettig. Wilt u meer weten over het koelmechanisme van een airco, ga dan naar de pagina ‘werking airconditioning’.

Heeft u thuis of op uw werkplek behoefte aan een goed en regelbaar binnenklimaat, met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid? Of wilt u uw huidige airco laten checken door een deskundige? Vraag dan gratis en zonder verplichtingen offertes aan.