Benieuwd naar de beste airco merken?


Laat u adviseren door een airco installateur via gratis offertes.


Gratis offertes vergelijken!

Beste airco merken 2024

Airconditioners zijn een must-have voor elk huis of kantoor, vooral als het gaat om hete zomers. Maar met zoveel merken en modellen op de markt kan het vinden van de juiste airco een ontmoedigende taak zijn. Daarom hebben we deze complete gids samengesteld met de beste airco merken die u kunt overwegen in 2023.

Op deze pagina leest u alles over de beste merken: Mitsubishi, Daikin, LG, Panasonic en Fujitsu. Ook krijgt u advies over het kiezen van de beste airco.

Wat zijn de beste airco merken in 2024?

De beste merken van airco’s in 2024 zijn:

  • Mitsubishi Electric
  • Daikin
  • LG
  • Panasonic
  • Fujitsu

Deze merken komen het beste uit de test op basis van enkele kenmerken, zoals het geluidsniveau, prijs, energiezuinigheid, prestaties en het gebruiksgemak. Hieronder leest u per merk wat u kunt verwachten, welke kenmerken en voordelen airco’s van deze merken hebben en de gemiddelde prijzen. Hieronder leest u meer over deze merken.

Mitsubishi Electric

Mitsubishi is een bekend Japans merk dat wereldwijd actief is in verschillende sectoren, waaronder de airconditioning industrie. Mitsubishi Electric is de divisie die verantwoordelijk is voor de productie van airconditioners. Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige en betrouwbare airconditioning oplossingen voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Kenmerken van Mitsubishi Electric airco’s

Kenmerken van Mitsubishi’s airco’s zijn onder meer geavanceerde technologieën zoals invertertechnologie en hoogefficiënte compressoren, waardoor de airco’s energiezuinig en milieuvriendelijk zijn. Daarnaast beschikken de airco’s over geavanceerde luchtfilter systemen die zorgen voor een optimale luchtkwaliteit en de verspreiding van bacteriën en virussen verminderen.

Een ander kenmerk van Mitsubishi’s airco’s is dat ze ontworpen zijn met de gebruiker in gedachten. De airco’s zijn eenvoudig te bedienen en bieden veel functies en instellingen om de gebruiker volledige controle te geven over het klimaat in de ruimte. Mitsubishi airco’s zijn bovendien zeer stil en bieden een comfortabele koeling zonder het lawaai dat vaak wordt geassocieerd met airconditioners.

Modellen en kosten van Mitsubishi Electric airconditioning

Enkele populaire modellen van Mitsubishi airco’s zijn de MSZ-LN-serie, de MSZ-EF-serie en de SRK-ZSX-serie. De prijzen variëren afhankelijk van het model en de capaciteit, maar gemiddeld liggen de prijzen tussen de €1.200,- en €3.000,-.

Model Prijzen*
Mitsubishi Electric DUO Split MSC-LN €2.750,-
Mitsubishi Electric MSZ-EF Serie Black €1.600,-
Mitsubishi SRK/SRC 35 ZSX-W €1.699,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijzen verschillen afhankelijk van de winkel en airco-installateur.

Daikin

Daikin is een Japanse fabrikant van airconditioners en is wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige en energiezuinige airconditioning oplossingen. Het bedrijf is een van de grootste spelers in de airconditioning industrie.

Kenmerken van Daikin airco’s

Daikin airco’s kenmerken zich door geavanceerde technologieën, zoals de inverter technologie, waardoor de airco’s bijzonder energiezuinig zijn. Bovendien beschikken ze over innovatieve luchtfiltersystemen die zorgen voor een optimale luchtkwaliteit en het verminderen van stof, pollen en andere allergenen.

Naast hun energiezuinigheid bieden Daikin airco’s ook een stille werking en een hoog comfortniveau. Ze zijn ontworpen om zo min mogelijk geluid te maken en bieden een comfortabele koeling zonder storend geluid.

Modellen en prijzen van Daikin airconditioning

Model Prijzen*
Daikin Emura FTXJ35AB €999,-
Daikin Ururu FTXZ25N €2.050,-
Daikin FVXM35A €1.850,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen. De exacte prijzen verschillen per installateur en winkel.

LG

LG Electronics is een toonaangevend wereldwijd merk dat bekend staat om zijn innovatieve en hoogwaardige producten. Naast televisies, koelkasten en smartphones produceert LG ook kwalitatief hoogstaande airco’s voor zowel particuliere als commerciële toepassingen.

Kenmerken van LG airco’s

De airco’s van LG zijn uitgerust met innovatieve filtersystemen die de luchtkwaliteit verbeteren en de verspreiding van stof, pollen en andere allergenen verminderen. LG airco’s bieden ook een stille werking en een hoog comfortniveau. De airco’s zijn ontworpen om zo min mogelijk geluid te maken en bieden een comfortabele koeling zonder hinderlijk geluid.

Modellen en prijzen van LG airconditioning

Enkele populaire LG airco-modellen zijn de LG Dual Inverter airconditioner, de LG Smart Inverter airconditioner en de LG Artcool airconditioner. De LG Dual Inverter airconditioner is een van de best verkochte modellen van LG en is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten.

De prijzen variëren afhankelijk van het gekozen model en de capaciteit, maar de LG Dual Inverter airconditioner is verkrijgbaar vanaf ongeveer €600,-. De LG Smart Inverter airconditioner is verkrijgbaar vanaf ongeveer €1400,- en biedt slimme functies zoals wifi-connectiviteit en stembediening. De LG Artcool airconditioner is verkrijgbaar vanaf ongeveer €1.200,- en heeft een stijlvol ontwerp dat naadloos past in elk interieur.

Model Prijzen*
LG S12ET €675,-
LG DC12RK Deluxe Smart Inverter €1.490,-
LG-AC09BK Artcool €1.240,-

*Let op: dit is slechts een gemiddelde prijsindicatie, de exacte kosten kunnen afwijken.

Panasonic

Panasonic is een wereldwijd bekend merk dat zich richt op het produceren van kwalitatief hoogwaardige elektronische apparaten, waaronder airco’s. Panasonic airco’s staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie, en bieden geavanceerde technologieën voor optimale koeling en luchtzuivering.

Kenmerken van Panasonic airco’s

Een van de kenmerken van Panasonic airco’s is de nanoe™ X-technologie, die zorgt voor een optimale luchtkwaliteit door de lucht te zuiveren van schadelijke stoffen en bacteriën. Daarnaast beschikken de airco’s over de Inverter-technologie, wat zorgt voor een zeer efficiënte werking en een lager energieverbruik.

Panasonic airco’s zijn ontworpen met het oog op comfort en gemak. Ze hebben een stijlvol design en zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke afstandsbediening waarmee de temperatuur en andere functies gemakkelijk kunnen worden aangepast.

Modellen en prijzen van Panasonic airconditioning

Enkele populaire modellen van Panasonic zijn de Etherea-serie, de Z-serie en de CS-MTZ-serie. De Etherea-serie omvat bijvoorbeeld de Panasonic Etherea KIT-Z25-WKE, die geschikt is voor ruimtes tot 90 m³ en beschikt over een koelcapaciteit van 2,5 kW. De Z-serie omvat onder andere de Panasonic Z25VKE, die geschikt is voor ruimtes tot 70 m³ en een koelcapaciteit heeft van 2,5 kW. De CS-MTZ-serie biedt ook een scala aan opties, waaronder de CS-MTZ20TKE, geschikt voor ruimtes tot 60 m³ en een koelcapaciteit van 2 kW heeft.

De prijzen van Panasonic airco’s variëren afhankelijk van het model en de capaciteit. Zo zijn sommige modellen verkrijgbaar vanaf ongeveer €700,- terwijl andere modellen kunnen oplopen tot meer dan €2.000,-. Het is daarom raadzaam om verschillende modellen te vergelijken om een weloverwogen keuze te maken.

Model Prijzen*
Panasonic Z25VKE €1.450,-
Panasonic CS-TZ35ZKEW €890,-
Panasonic TZ20ZKEW €724,49

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen.

Fujitsu

Fujitsu is een Japans bedrijf dat zich richt op het produceren van hoogwaardige elektronische apparatuur, waaronder airco’s. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van innovatie en is een van de marktleiders op het gebied van airco’s.

Kenmerken van Fujitsu airco’s

De eigenschappen van Fujitsu airconditioners omvatten geavanceerde technologieën, zoals de inverter technologie, die zorgt voor een zeer efficiënte en stabiele temperatuurregeling en daarmee zorgt voor energiezuinig gebruik. Daarnaast zijn de airco’s uitgerust met hoogwaardige luchtfiltersystemen die zorgen voor een gezonde en schone luchtstroom, wat helpt om allergenen en stofdeeltjes te verminderen.

Fujitsu airconditioners zijn ontworpen voor een stille werking en een comfortabel klimaat in de ruimte waarin ze geplaatst zijn. De focus op het minimaliseren van geluidsproductie zorgt voor een aangename leefomgeving.

Modellen en prijzen van Fujitsu airconditioning

Fujitsu biedt een breed scala aan airconditioners voor verschillende toepassingen en budgetten. Het instapmodel, de Fujitsu ASYG07LMCA/AOYG07LAC2 split airco, heeft een adviesprijs van ongeveer €1.100,-. Een ander populair model is de Fujitsu ASYG09LMCA/AOYG09LAC2 split airco, met een adviesprijs van ongeveer €1.200,-. Voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige airco, is er de Fujitsu ASYG18LFCA/AOYG18LFCB split airco. Dit model heeft een koelvermogen van 5,00 kW en kost ongeveer €2.100.

Model Prijzen*
Fujitsu ASYG07LMCA/AOYG07LAC2 split airco €1.100,-
ASYG09LMCA/AOYG09LAC2 €1.200,-
ASYG18LFCA/AOYG18LFCB €2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, de specifieke kosten variëren per winkel en installateur.

Hoe kiest u voor de beste airco?

Het kiezen van de beste airconditioner is afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waarin de airco geplaatst zal worden, het klimaat in de regio waar u woont, het gewenste energieverbruik en het beschikbare budget.

Als het gaat om de grootte van de ruimte, is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de airconditioner. Een te kleine airco zal de ruimte niet effectief koelen en een te grote airco zal onnodig veel energie verbruiken. Het is daarom aan te raden om een airco te kiezen met een vermogen dat past bij de grootte van de kamer.

Het klimaat in de regio waar u woont, is ook belangrijk om rekening mee te houden. Als het klimaat bijvoorbeeld erg vochtig is, is het belangrijk om een airco te kiezen met een ontvochtigingsfunctie. Als de temperatuur in de regio gedurende het hele jaar hoog is, kan het handig zijn om te kiezen voor een airco die ook kan verwarmen.

Het energieverbruik van de airconditioner is ook iets om op te letten. Het is verstandig om te kiezen voor een energiezuinige airco, omdat dit op de lange termijn kosten kan besparen en beter is voor het milieu.

Ten slotte is het budget een belangrijke overweging bij het kiezen van de beste airconditioner. Er zijn airco’s beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om een budget vast te stellen en op zoek te gaan naar een airco die past binnen dat budget.

Beste airco merk laten installeren? Vergelijk gratis offertes!

Het beste merk en model is afhankelijk van uw wensen. Het beste laat u zich adviseren door een airco-installateur. Zo weet u precies welke airco het beste aansluit bij uw wensen en budget.

Het vinden van een airco-installateur doet u eenvoudig via Airco Expres. Het aanvragen van offertes is gratis en zonder verplichtingen.

Via Airco Expres komt u makkelijk in contact met airco installateurs in de regio. Bij het aanvragen van, gratis en vrijblijvende, offertes kunt u tot wel 40% besparen.


Gratis offertes vergelijken!