Airco laten plaatsen?


Ontvang gratis en zonder verplichtingen offertes voor de airco installatie.


Gratis - Vrijblijvend

Design airco

Een design airco is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle aanvulling op je interieur. Deze types airconditioning zijn vaak duurder dan de standaardmodellen, met prijzen die beginnen rond de 1000 euro. In dit artikel ontdek je welke factoren de prijs van een design airco bepalen, krijg je praktische bespaartips en bekijken we enkele voorbeeldprijzen van populaire modellen. Zo kun je een geïnformeerde keuze maken die bij jouw wensen en budget past.


Design airco: een korte samenvatting

 • De aanschaf van een design airco kan financieel aantrekkelijker worden door het vergelijken van offertes en te letten op seizoenskortingen.
 • Optimaliseer je kosten door een airco te kiezen die qua capaciteit past bij de ruimte en voorkeur te geven aan een model met een energielabel van minimaal A+.
 • Prijsvoorbeelden variëren, zo kost een Daikin Emura tussen de €1.500 en €2.500, en de prijzen voor andere populaire modellen liggen tussen de €1.200 en €2.800.
 • Energiezuinige design airco’s met labels A++ of A+++ kunnen meer kosten bij aanschaf, maar zijn goedkoper in gebruik en verminderen CO2-uitstoot.
 • Hulp nodig? Vergelijk gratis offertes voor een indicatie van de kosten en krijg advies over de energiezuinige opties voor jouw situatie.
Design airco

Wat is een design airco en hoe onderscheidt het zich in prijs?

Een design airco combineert hoogwaardige koeltechnologie met een uitzonderlijke vormgeving, waardoor het niet alleen de lucht in je huis koelt en zuivert, maar ook als een decoratief element fungeert. Deze airco’s zijn ontworpen om naadloos op te gaan in de moderne woon- of werkruimte, vaak met strakke lijnen, minimalistische designs en in verschillende kleuren en materialen die bij je interieur passen.

In tegenstelling tot de conventionele airconditioning systemen, die vaak puur voor functionaliteit worden geïnstalleerd, is het bij design airconditioners mogelijk om een apparaat te kiezen dat echt een deel uitmaakt van de ruimte. Dit kan variëren van compacte modellen die opgaan in de muur tot opvallende, kunstzinnige installaties die de aandacht trekken.

De prijs van design airco’s ligt in het algemeen hoger dan die van standaard airco’s. Dit komt door de geavanceerde technologieën, de hoogwaardige materialen die worden gebruikt en de extra tijd die gaat in het ontwerp en de productie. Prijzen beginnen meestal rond de 1000 euro, maar kunnen oplopen, afhankelijk van het merk, het model en de specifieke kenmerken die je kiest.

Belangrijke prijsbepalende factoren voor jouw design airco

 • Kwaliteit van de gebruikte materialen: duurzamere of hoogwaardige materialen kunnen de prijs opdrijven.
 • Technologische functies: denk aan wifi-connectiviteit, smartphone-bediening, of geavanceerde luchtfiltersystemen.
 • Capaciteit en energie-efficiëntie: krachtigere units die minder energie gebruiken zijn meestal duurder in aanschaf.
 • Design en aanpasbaarheid: speciale designs of aanpasbare functies kunnen de prijs verhogen.

Als je op zoek bent naar een airconditioning die zowel functioneel als stijlvol is, loont het om te investeren in een design airco die past bij zowel je praktische behoeften als je interieurstijl. Gebruik de offertepagina om een installateur in jouw buurt te vinden en persoonlijke advies te ontvangen.

Belangrijke prijsbepalende factoren voor jouw design airco

Bij het zoeken naar de perfecte design airco voor je huis of kantoor, zijn er verschillende factoren die de prijs aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Hier volgt een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste aspecten die je moet overwegen voordat je een aankoop doet.

 • Kwaliteit en type van de gebruikte materialen: Een design airco met een behuizing van hoogwaardig aluminium of speciaal behandeld kunststof kan duurder zijn dan een model met een standaard kunststof behuizing. De duurzaamheid en het uiterlijk van de gebruikte materialen spelen een grote rol in de kostprijs.
 • Technologische snufjes en extra’s: Design airco’s met slimme functies zoals wifi-connectiviteit voor bediening via een app op je smartphone, of geïntegreerde luchtreinigers en geavanceerde luchtfiltersystemen, drijven de prijs omhoog.
 • Capaciteit en grootte van het apparaat: Hoe krachtiger de airco, hoe hoger de prijs. Dit hangt samen met de grootte van de ruimte die gekoeld moet worden. Een grotere ruimte vereist een airco met meer capaciteit, wat de prijs beïnvloedt.
 • Energie-efficiëntie: Airco’s die minder energie verbruiken zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Hoewel deze modellen vaak duurder zijn in aanschaf, kunnen ze op de lange termijn kosten besparen.
 • Design en aanpasbaarheid: Als je wilt dat je airco een echt uniek element in je interieur wordt, kun je kiezen voor een apparaat met een aanpasbaar design. Denk hierbij aan kleuropties, speciale afwerkingen of de mogelijkheid om het toestel in een nis of meubelstuk te integreren.
 • Merk en model: Net zoals bij veel andere producten, betaal je bij airconditioning vaak ook voor de naam. Bekende merken met een goede reputatie kunnen duurder zijn dan minder bekende merken.
 • Installatiekosten: Afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de tarieven van de installateur kunnen de installatiekosten variëren. Een design airco die volledig geïntegreerd moet worden in het interieur, zal meer installatiewerk vereisen dan een model dat simpelweg aan de muur wordt gehangen.

Het zorgvuldig afwegen van deze factoren helpt je bij het vinden van een design airco die niet alleen aan je behoeften voldoet, maar ook binnen je budget past. Overweeg wat je belangrijk vindt in functionaliteit, uitstraling en duurzaamheid. Vergeet niet dat een goede voorbereiding en het inwinnen van professioneel advies essentieel zijn voor een succesvolle aankoop. Voor persoonlijk advies en een prijsopgaaf kun je een offertepagina bezoeken en gratis offertes vergelijken van lokale installateurs.


Start gratis offerteaanvraag

Bespaartips voor de aanschaf van een design airconditioning

Het aanschaffen van een design airconditioning kan een flinke uitgave zijn, maar met een paar slimme keuzes kun je besparen zonder in te leveren op stijl en comfort. Hieronder vind je effectieve tips die je kunnen helpen de kosten te drukken:

 • Vergelijk offertes: Vraag meerdere offertes aan bij verschillende leveranciers en installateurs. Dit geeft je inzicht in de prijsverschillen en kan helpen bij het onderhandelen van de beste deal. Gebruik de offertepagina om lokale aanbieders te vergelijken.
 • Let op aanbiedingen en seizoenskortingen: Airconditioningbedrijven hebben vaak speciale aanbiedingen buiten het hoogseizoen. Hou deze in de gaten om te profiteren van interessante kortingen.
 • Kies een passend model: Niet elke ruimte vereist de grootste of krachtigste design airco. Overdimensionering kan leiden tot hogere kosten zonder extra voordeel. Laat je goed adviseren over de benodigde capaciteit.
 • Ga voor energie-efficiëntie: Hoewel energiezuinige modellen soms duurder zijn in aanschaf, kunnen ze op de lange termijn geld besparen door minder energieverbruik. Let op het energielabel en kies voor minimaal A+ of hoger.
 • Overweeg een eenvoudiger design: Kijk of er modellen zijn met een iets eenvoudiger design die qua uitstraling toch aan je wensen voldoen. Vaak betekent een minder complex ontwerp ook een lagere prijs.
 • Doe-het-zelf installatie: Als je handig bent, kun je mogelijk besparen op de installatiekosten door zelf een deel van het werk te doen. Let op: niet alle aspecten van de airco-installatie zijn geschikt voor doe-het-zelvers en vaak is specialistische kennis vereist.
 • Onderhandel over installatiekosten: Als je eenmaal een airco hebt gekozen, aarzel dan niet om te onderhandelen over de installatiekosten. Vraag naar de mogelijkheid van een pakketprijs voor zowel het toestel als installatie.
 • Zoek naar lokale subsidies: Sommige lokale overheden bieden subsidies of belastingvoordeel voor de aanschaf van energiezuinige apparaten. Informeer hiernaar om extra te besparen.

Door bovenstaande bespaartips toe te passen, kun je aanzienlijk besparen op de aanschaf van een nieuwe design airco. Wees geduldig, doe grondig onderzoek en schroom niet om professionals om advies te vragen. Denk hierbij niet alleen aan de initiële kosten, maar ook aan de toekomstige besparingen die je kunt realiseren met een energiezuinige en goed geïnstalleerde design airco.

Voorbeeldprijzen van populaire design airco’s

Bij het selecteren van een geschikte design airco is het handig om een beeld te hebben van de markt en de bijbehorende prijzen. Je vindt hier een aantal voorbeelden van wat je mag verwachten qua prijs voor enkele van de meest populaire design airconditioners.

 • Daikin Emura: Deze stijlvolle airco staat bekend om zijn strakke design en hoge energie-efficiëntie. De prijzen voor een Daikin Emura variëren meestal tussen de €1.500 en €2.500, afhankelijk van de capaciteit en specifieke functies.
 • Mitsubishi Electric Kirigamine Zen: Met een focus op zowel design als prestatie biedt dit model een combinatie van elegante uitstraling en efficiënte koeling. Een Mitsubishi Electric Kirigamine Zen kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.800.
 • Panasonic Etherea: Deze serie kenmerkt zich door een modern uiterlijk en geavanceerde zuiveringstechnologie. Voor een Panasonic Etherea moet je rekening houden met prijzen vanaf ongeveer €1.400 tot €2.200.
 • LG Artcool: LG biedt met de Artcool serie airco’s die naast een innovatief design ook een uitstekende prestatie neerzetten. De prijzen voor de LG Artcool modellen liggen rond de €1.200 tot €2.000.
 • Fujitsu Design: De designreeks van Fujitsu staat bekend om de strakke lijnen en doeltreffende koeling. Je kunt hierbij denken aan prijzen vanaf ongeveer €1.300 tot €2.100.
 • Samsung Wind-Free™: Deze airco verkoelt op een unieke, bijna onvoelbare manier zonder de directe luchtstroom. De prijzen voor de Samsung Wind-Free™ systemen beginnen rond de €1.500 en kunnen oplopen tot zo’n €2.500.

Houd er rekening mee dat bovengenoemde prijzen indicatief zijn en sterk kunnen variëren op basis van individuele factoren zoals installatiekosten, de grootte van de ruimte en eventuele extra functies. Het is daarom altijd aan te raden om een gedetailleerde prijsopgave te laten maken door een ervaren installateur. Hiervoor kun je de offertepagina raadplegen en in contact komen met professionals die je verder kunnen helpen met jouw unieke situatie en wensen.Besparen op de kosten van een airco installateur?

Vergelijk offertes van airco installateurs uit je regio & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Invloed van energie-efficiëntie op de kosten van jouw design airco

De energie-efficiëntie van een airconditioning heeft een directe invloed op de totale kosten. Design airco’s met een hogere energie-efficiëntie kunnen in aanschaf duurder zijn, maar ze zijn vaak goedkoper in gebruik. Dit komt omdat ze minder energie verbruiken voor dezelfde koelcapaciteit. Het is belangrijk om te letten op het energielabel van de airco, waarbij een hogere classificatie (A++, A+++) een lagere energieverbruik betekent.

Wanneer je investeert in een energiezuinige design airco, profiteer je bovendien van lagere energiekosten op de lange termijn. Een airco met een energielabel A++ kan tot 20% zuiniger zijn dan een apparaat met label A, wat op jaarbasis aanzienlijk kan schelen in de energierekening. Daarnaast wordt de uitstoot van CO2 verminderd, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.

Het voorschakelen van slimme thermostaten of systemen die de airco bedienen op basis van aanwezigheid, kunnen de effectiviteit van de airco verhogen en onnodig energieverbruik voorkomen. Ook de integratie met andere slimme huisoplossingen kan de energie-efficiëntie optimaliseren, denk aan het automatisch aanpassen van koeling op basis van het weer.

Wil je de energie-efficiëntie van een toekomstige design airco maximaliseren, kies dan voor een professionele installatie. Een slecht geïnstalleerde airco kan namelijk leiden tot energieverspilling. Informatie en advies inwinnen bij een ervaren installateur is daarom essentieel. Gebruik de offertepagina om in contact te komen met vakmensen die je kunnen adviseren over de meest energiezuinige oplossingen voor jouw situatie.

De combinatie van een hogere aanschafprijs voor een energiezuinigere design airco en de lagere operationele kosten moet dus over de volledige gebruiksduur van de airco bekeken worden. De besparing op energiekosten kan de hogere aanschafprijs vaak binnen enkele jaren compenseren, wat de totale eigendomskosten effectief verlaagt.

Besparen op design airco? Vergelijk gratis offertes!

Design airconditioning biedt een naadloze combinatie van stijl en comfort, maar kan een aanzienlijke investering zijn. Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, is het essentieel om verschillende offertes te vergelijken. Dit helpt niet alleen bij het vinden van een airco die bij je past qua design en functies, maar ook bij het beheersen van de kosten. Start gratis offerteaanvraag! Hiermee krijg je een helder beeld van de opties en prijspunten die beschikbaar zijn in de markt.

Zowel de initiële aanschaf als de toekomstige besparingen door energie-efficiëntie zijn belangrijk bij je keuze voor een design airco. Door de prijzen en diensten van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, kun je een weloverwogen beslissing maken. Uiteindelijk kun je zo niet alleen besparen op de aanschaf, maar ook op het langdurige verbruik van je airconditioning. Maak gebruik van de informatie en vergelijk gratis offertes via het formulier hieronder om de beste deal voor jouw situatie te vinden.

Veelgestelde vragen over Design airco

Wat is het verschil tussen een gewone airco en een design airco?

Een design airco onderscheidt zich van een gewone airco door zijn esthetische ontwerp, dat vaak modern en stijlvol is, bedoeld om te integreren met het interieur. Daarnaast kan een design airco duurder zijn door de focus op vormgeving en gebruikt materiaal.

Welke factoren bepalen de prijs van een design airco?

De prijs van een design airco wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de koelcapaciteit, het energieverbruik, het merk, de gebruikte technologieën (zoals invertertechnologie), designelementen, installatiekosten en eventuele slimme functies.

Kan ik geld besparen bij de aankoop van een design airco?

Ja, je kunt besparen door te kiezen voor een model met een hogere energie-efficiëntie, wat de operationele kosten verlaagt, door prijzen en functies van verschillende merken te vergelijken, door te profiteren van aanbiedingen of subsidies, en door een correcte inschatting te maken van de benodigde koelcapaciteit.

Hoeveel kan de prijs van een design airco oplopen?

De prijs van een design airco kan variëren van enkele honderden tot meerdere duizenden euro’s, afhankelijk van de factoren zoals koelcapaciteit, energie-efficiëntie, merk, ontwerp en installatiekosten. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het aan te raden om offertes te vergelijken.