Airco laten plaatsen?


Ontvang gratis en zonder verplichtingen offertes voor de airco installatie.


Gratis - Vrijblijvend


Ontvang gratis en zonder verplichtingen offertes voor de airco installatie.


Gratis offerte ontvangen [/content]

Ben je op zoek naar verkoeling in huis tijdens de warme dagen? Een inbouw airco kan dan de ideale oplossing bieden. Over het algemeen variëren de prijzen tussen de €1.000 en €4.000, afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel geven we je een gedetailleerd overzicht van de kosten, nuttige bespaartips en informatie over hoe functies en extra’s de prijs beïnvloeden. Zo kun je een weloverwogen keuze maken die bij jouw wensen en budget past.


Inbouw airco: een korte samenvatting

 • Besparen op een inbouw airco kan door te kiezen voor een energie-efficiënt model en het vergelijken van offertes van verschillende aanbieders.
 • De aanschafprijs van een basis inbouw airco start rond €1.000, exclusief installatie, terwijl geavanceerde systemen kunnen oplopen tot circa €3.500 exclusief plaatsing.
 • Extra functies zoals app-bediening, invertertechnologie en luchtreinigingsfuncties kunnen de prijs verhogen, maar bieden meer gebruikscomfort en energie-efficiëntie.
 • Seizoen, juiste maatkeuze en het weglaten van onnodige opties zijn eveneens belangrijke factoren om kosten te besparen bij de aankoop van een airco.
 • Vergelijk gratis offertes voor een indicatie van de kosten door een offerte aan te vragen bij een ervaren airco installateur via Vergelijk gratis offertes voor een indicatie van de kosten.
Inbouw airco

Wat kost een inbouw airco: een prijsoverzicht

Inbouw airco’s zijn een populaire keuze voor zowel huishoudens als zakelijke omgevingen, voornamelijk vanwege hun vermogen om naadloos in elk interieur te integreren. Voordat je besluit een inbouw airco aan te schaffen, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten die hieraan verbonden zijn.

De prijzen voor inbouw airco’s kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, de capaciteit, het type en de installatiekosten. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen voor een inbouw airco beginnen bij ongeveer €1.000 en op kunnen lopen tot €4.000. Dit is een breed prijsbereik, en de specifieke kosten voor jouw situatie kunnen ergens binnen dit spectrum vallen.

Een belangrijke kostenpost die vaak over het hoofd gezien wordt, zijn de installatiekosten. Deze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de tarieven van de installateur. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere installateurs om zo een goed beeld te krijgen van wat de installatie in jouw specifieke geval zou kosten.

Inbouw airco prijzen 2024

Type airco Capaciteit (kW) Prijs (excl. installatie) Installatiekosten (geschat)
Basismodel 2.5 kW €1.000 €400
Middenklasse model 3.5 kW €2.000 €500
High-end model 5.0 kW €3.500 €600

*Op zoek naar een airco installateur? Vergelijk gratis offertes!.

 • Controleer altijd of de inbouw airco over de juiste capaciteit beschikt om jouw ruimte effectief te kunnen koelen.
 • Vergelijk prijzen en functies van verschillende modellen en merken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Vergeet niet de jaarlijkse onderhoudskosten mee te rekenen in jouw budgetplanning.
[/fplist]

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je niet alleen een inbouw airco vindt die aan jouw koelbehoeften voldoet, maar ook past binnen jouw financiële mogelijkheden.

Inbouw airco’s bieden een elegante en doeltreffende oplossing om jouw woning of kantoorruimte koel te houden. De prijs van de inbouw airco die je kiest, wordt door verschillende factoren beïnvloed. Het is daarom handig om inzicht te hebben in wat je kunt verwachten voordat je tot aankoop overgaat.

Om te beginnen speelt het merk van de airco een belangrijke rol. Verschillende merken bieden airco’s aan met uiteenlopende prijzen en kwaliteitsniveaus. Kies je voor een betrouwbaar, goed beoordeeld merk, dan kan dit de prijs omhoog drijven, maar biedt het vaak wel een langere levensduur en betere garantievoorwaarden.

De capaciteit van de airco, uitgedrukt in kilowatt (kW), is ook van groot belang. Je hebt voldoende vermogen nodig om de ruimte die je wilt koelen effectief te kunnen behandelen. Een te kleine airco zal niet efficient zijn en een te grote airco kan onnodig energie verbruiken en de kosten verhogen.

De type airco speelt eveneens een rol. Een single split airco, waarbij één binnenunit aan één buitenunit gekoppeld is, is doorgaans goedkoper dan een multi split systeem, waarbij je meerdere binnenunits op één buitenunit aansluit. Het type heeft ook invloed op de installatiekosten, aangezien sommige systemen ingewikkelder zijn om te plaatsen.

Installatiekosten vormen een wezenlijk onderdeel van de totale prijs. De complexiteit van de installatie – denk aan de bereikbaarheid van de installatieplaats, de noodzaak voor extra bouwwerkzaamheden of het trekken van leidingen – kan de kosten doen toenemen.

Inbouw airco prijzen 2024

Type airco Capaciteit (kW) Prijs (excl. installatie) Installatiekosten (geschat)
Basismodel 2.5 kW €1.000 €400
Middenklasse model 3.5 kW €2.000 €500
High-end model 5.0 kW €3.500 €600

*Op zoek naar een airco installateur? Vergelijk gratis offertes!.

 • Controleer altijd of de inbouw airco over de juiste capaciteit beschikt om jouw ruimte effectief te kunnen koelen.
 • Vergelijk prijzen en functies van verschillende modellen en merken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Vergeet niet de jaarlijkse onderhoudskosten mee te rekenen in jouw budgetplanning.

Door rekening te houden met de bovengenoemde factoren, kun je een gefundeerde beslissing maken bij de aanschaf van jouw inbouw airco. Het loont de moeite om goed onderzoek te doen naar al deze aspecten. Voor persoonlijk advies en een nauwkeurige prijsopgave kun je het beste contact opnemen met een professionele airco installateur.


Start gratis offerteaanvraag

Het aanschaffen van een inbouw airco gaat gepaard met verschillende kostenposten. Gelukkig zijn er manieren waarop je kunt besparen op deze uitgave, zonder in te boeten op kwaliteit en comfort. Hier volgen enkele bespaartips die je helpen bij het maken van een financieel verstandige keuze.

Een eerste tip is om energie-efficiëntie hoog in het vaandel te houden. Een airco met een hoog energielabel kan een hogere aanschafprijs hebben, maar bespaart op lange termijn geld door een lagere energierekening.

Ook kan het loont om offertes te vergelijken. Verschillende leveranciers en installateurs hanteren uiteenlopende prijzen. Door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken, kun je aanzienlijk besparen op zowel de aanschaf als de installatie van de airco.

Denk ook aan het seizoen waarin je de airco aanschaft. In de winter zijn airco’s vaak goedkoper en hebben installateurs meer beschikbaarheid, wat kan leiden tot lagere installatiekosten.

Verder is het voordelig om de juiste maat te kiezen. Een te krachtige airco is onnodig duur in aanschaf en verbruik, terwijl een te kleine airco niet effectief is. Laat je daarom goed informeren over de benodigde capaciteit voor jouw ruimte.

Daarnaast kun je besparen door te kiezen voor een airco met mindere opties die je toch niet nodig hebt. Bijvoorbeeld, als je alleen koeling nodig hebt en geen verwarming, kun je kiezen voor een goedkoper model zonder warmtepompfunctie.

Let tenslotte op subsidies en financiële regelingen. In sommige gevallen kun je gebruikmaken van subsidies voor energiebesparende maatregelen, waaronder de aanschaf van een zuinige airco.

 • Kijk naar het energielabel om toekomstige besparingen op de energierekening te maximaliseren.
 • Vraag en vergelijk verschillende offertes om de beste deal te vinden.
 • Overweeg een aankoop buiten het hoogseizoen om zo te profiteren van mogelijk lagere prijzen.
 • Zorg dat je de juiste capaciteit kiest voor jouw te koelen ruimte.
 • Selecteer enkel die functies die je daadwerkelijk zult gebruiken.
 • Check of je recht hebt op subsidies of belastingvoordeel.

Door deze bespaartips in overweging te nemen, kun je de kosten voor jouw inbouw airco aanzienlijk verlagen en toch genieten van een koel en comfortabel binnenklimaat. Voor een gepersonaliseerd prijsadvies is het aan te raden om een offerte aan te vragen bij een ervaren airco installateur.

Twee specifieke prijsvoorbeelden van inbouw airco’s

Om je een concreter beeld te geven van de prijzen van inbouw airco’s, volgen hier twee specifieke voorbeelden. Deze voorbeelden geven inzicht in de mogelijke kosten voor zowel een basismodel als een geavanceerder systeem.

Een basismodel inbouw airco met een capaciteit van 2.5 kW is voldoende voor het koelen van een kleine tot middelgrote kamer. De kosten voor dergelijk systeem, exclusief installatie, bedragen ongeveer €1.000. De geschatte installatiekosten liggen rond de €400. Dit brengt de totale geschatte kosten op ongeveer €1.400. Belangrijk is om rekening te houden met de kosten voor jaarlijks onderhoud en eventuele extra’s, zoals een afstandsbediening of wifi-connectiviteit, die het totaalbedrag kunnen verhogen.

Een high-end inbouw airco met een capaciteit van 5.0 kW is geschikt voor grotere ruimtes en biedt vaak meer functies, zoals een energiezuinige invertertechnologie en de mogelijkheid voor verwarming. De aanschafprijs van een dergelijk systeem ligt rond de €3.500, exclusief installatie. Met geschatte installatiekosten van €600 komt de totale prijs op ongeveer €4.100. Deze geavanceerde modellen bieden vaak ook slimme functies, zoals bediening via een app, die zorgen voor extra comfort en gebruiksgemak.

Type airco Capaciteit (kW) Prijs (excl. installatie) Installatiekosten (geschat)
Basismodel 2.5 kW €1.000 €400
High-end model 5.0 kW €3.500 €600

*Op zoek naar een airco installateur? Vergelijk gratis offertes!.

 • Controleer altijd of de inbouw airco over de juiste capaciteit beschikt om jouw ruimte effectief te kunnen koelen.
 • Onderzoek of de extra functies die een high-end model biedt, zoals app-bediening, de meerprijs waard zijn voor jouw specifieke situatie.
 • Overweeg de langetermijnkosten, zoals energieverbruik en onderhoud, om te bepalen welke inbouw airco het meest kosteneffectief is.

Het selecteren van de juiste airco is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en de karakteristieken van de ruimte. Neem de tijd om de opties te vergelijken en laat je adviseren door een deskundige installateur voor een passende oplossing.Besparen op de kosten van een airco installateur?

Vergelijk offertes van airco installateurs uit je regio & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Hoe de keuze van functies en extra’s de prijs van jouw inbouw airco beïnvloedt

De prijs van een inbouw airco wordt niet alleen bepaald door basiskenmerken zoals merk, capaciteit en type, maar ook door de extra functies en aanvullende opties die je kiest. Hieronder volgt een overzicht van verschillende functies en hoe deze de prijs kunnen beïnvloeden.

Een eerste overweging is de energie-efficiëntie van de airco. Modellen met een hoger energielabel, zoals A+++, zijn doorgaans duurder in aanschaf, maar kunnen op de lange termijn kosten besparen door een lagere energierekening.

Smart functies, zoals bediening via een app of spraak, bieden meer gemak, maar drijven de prijs op. Door te kiezen voor een airco die je met je smartphone kunt bedienen, betaal je meer, maar krijg je ook meer flexibiliteit en controle over het binnenklimaat.

Design speelt ook een rol. Modellen met een aantrekkelijke vormgeving of die naadloos in het interieur integreren, zoals een plafondinbouwmodel, kunnen duurder zijn dan standaardmodellen.

Een airco met invertertechnologie is een andere kostenverhogende factor. Deze technologie zorgt voor een stabielere temperatuur en een efficiëntere werking, wat zich vertaalt in hogere initiële kosten, maar ook in energiebesparing.

Extra’s zoals een luchtreinigingsfunctie of ionisator kunnen de prijs van de airco ook verhogen. Deze functies verbeteren de luchtkwaliteit binnenshuis, wat een meerwaarde kan zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

De optie voor verwarming is een ander aspect om in overweging te nemen. Sommige airco’s bieden naast koeling ook verwarming aan. Dit kan handig zijn in de wintermaanden, maar maakt het systeem wel duurder.

Geluidsniveau kan ook een onderscheidende factor zijn. Stille modellen zijn meestal duurder, maar bieden meer comfort, vooral in slaapkamers of stille werkruimtes.

Ten slotte kunnen installatie-opties, zoals extra leidingwerk of complexe montage, de totale kosten beïnvloeden. Een eenvoudige installatie houdt de kosten lager dan een situatie waarin uitgebreid bouwkundig werk vereist is.

Kortom, de uiteindelijke prijs van jouw inbouw airco hangt nauw samen met de persoonlijke voorkeuren en specifieke eisen die je aan het systeem stelt. Weeg daarom goed af welke functies voor jou belangrijk zijn en welke je eventueel weg kunt laten om binnen je budget te blijven. Een goede manier om een weloverwogen beslissing te maken, is door advies in te winnen bij een ervaren airco installateur.

Besparen op inbouw airco? Vergelijk gratis offertes!

De kosten van een inbouw airco kunnen snel oplopen, afhankelijk van de keuze van het model, de capaciteit, het merk en de installatie. Het is echter mogelijk om op deze uitgave te besparen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Een efficiënte manier om de kosten te drukken is door te kiezen voor een airco die precies past bij jouw behoeften en niet meer functionaliteiten biedt dan noodzakelijk. Door goed te overwegen welke functies echt waarde toevoegen aan jouw situatie, kunnen overbodige kosten worden voorkomen. Daarnaast is het slim om te profiteren van de concurrentie op de markt door verschillende offertes te vergelijken.

Laten we niet vergeten dat het vergelijken van offertes een van de eenvoudigste methoden is om de beste prijs voor jouw inbouw airco te vinden. Door verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen, krijg je een helder beeld van de markt en de mogelijke besparingen. Ben je klaar om te zien hoeveel je kunt besparen? Start gratis offerteaanvraag! Het vergelijken van offertes is geheel vrijblijvend, maar het kan je wel helpen om een kostenbesparende keuze te maken voor jouw inbouw airconditioning. Mis deze kans niet om comfortabel te besparen!

Veelgestelde vragen over inbouw airco

Wat is de gemiddelde prijs van een inbouw airco?

De gemiddelde prijs van een inbouw airco varieert tussen de 1.000 en 2.500 euro, exclusief installatiekosten.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de prijs van een inbouw airco bepalen?

De belangrijkste prijsbepalende factoren zijn de koelcapaciteit, het merk, de technologie (bijvoorbeeld invertertechnologie), energie-efficiëntie, functies en extra opties, en de kosten voor installatie.

Hoe kan ik besparen op de kosten van een inbouw airco?

Besparen kan door prijzen te vergelijken, te kiezen voor een model met een goede prijs-kwaliteitverhouding, offertes van verschillende installateurs aan te vragen, en eventueel te kiezen voor een systeem dat alleen de noodzakelijke functies bevat.

Heeft de installatieplaats invloed op de prijs van een inbouw airco?

Ja, de moeilijkheidsgraad van de installatie kan de kosten beïnvloeden. Een installatie op een moeilijk bereikbare plaats of in een ingewikkelde bouwstructuur kan resulteren in hogere installatiekosten.