Airconditioning

Overweegt u het kopen of huren van een airconditioning en bent u op zoek naar een installateur in die u van advies op maat kan voorzien en de klimaatbeheersing voor u kan plaatsen? Bent u op zoek naar een vakman voor het onderhoud of de reparatie van uw airco? Dan bent u bij Airco Expres aan het juiste adres. Wij werken met een netwerk van gekwalificeerde en aircospecialisten in die u graag verder helpen. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Start de gratis offerteaanvraag!

Allround service

Airco Expres werkt samen met diverse airco deskundigen die uw airconditioning op professionele wijze zullen plaatsen, of de reparatie en het onderhoud voor u uitvoeren. Weet u nog niet welk airconditioning model het beste is voor uw huis? Laat u door onze specialisten adviseren zodat u de juiste keuze zult maken. Hoge kwaliteit service tegen een scherp tarief, daar bent u bij ons van verzekerd. De bij ons aangesloten bedrijven in variëren van klein tot middelgroot en hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan.

Airco

Diverse airconditioning systemen mogelijk

Vind u het moeilijk te bepalen welke vorm van klimaatbeheersing het beste past bij uw woonsituatie? De aircospecialisten van onze service kunnen u helpen. Ze kunnen u van professioneel advies voorzien en zo kunt u naar aanleiding van de ontvangen informatie een keuze maken uit bijvoorbeeld een mobiele airconditioning systeem, vloer airco’s, een wand airconditioning of plafond airco’s. De installateur kan de diverse aircosystemen voor u op professionele wijze plaatsen bij u thuis. Sluit u hierbij een onderhoudscontract af? Dan komen wij eveneens periodiek bij u langs om het onderhoud en een eventuele reparatie voor u uit te voeren.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in uw woning of bedrijfspand bepaalt voor het grootste deel het aangename klimaat in de kamers of ruimtes. Met een airconditioning regelt u heel eenvoudig de luchtvochtigheidsgraad. Wilt u een aangenaam werkklimaat voor uw werknemers in uw bedrijfspand creëren? Neem dan contact met ons op en laat u adviseren door de aircospecialisten in . Een goede klimaatbeheersing betekent een beter functioneren van uw werknemers.


Kwaliteit airco’s tegen scherpe prijzen

De specialisten van Airco Expres uit staan altijd voor u klaar!

Gratis offertes aanvragen

Airco kopen, waar op letten?

Bij het kopen van een klimaatbeheersing systeem heeft u de keuze uit tal van opties en mogelijkheden. Het maken van een keuze is daardoor moeilijk. Het loont altijd om u te laten adviseren door een ervaren installateur in en let er bij het kopen op of de installatie aan uw wensen voldoet. Wilt u een systeem dat enkel koelt of één die ook de luchtvochtigheid verlaagd? Ook het energielabel is van de klimaatbeheersing is van belang. Hoe beter het energielabel, hoe zuiniger de installatie is. Dit voorkomt dat uw energierekening te hoog wordt. Houd ook rekening met de ruimte die u wilt koelen, zodat u een installatie kan kopen die dit aan kan.

Voordelen op een rijtje:

 • Scherpe prijzen
 • Airco specialisten uit
 • Makkelijk en snel diverse offertes in huis

Bij Airco Expres staat u centraal. Wij werken alleen samen met de beste airconditioning specialisten uit die zorgvuldig zijn geselecteerd

Airconditioning

Onderhoudscontract

Na het kopen van een airco is het verstandig een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract biedt u meerdere voordelen. Uw airco gaat langer mee, uw energiekosten vallen lager uit door een hoger rendement en vaak betaalt u geen materiaalkosten bij onze reparatie service. Airco Expres biedt u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Vraag eens naar de mogelijkheden bij onze specialisten in . Wij zorgen er graag voor dat uw klimaatbeheersing altijd optimaal werkt. Wij helpen u graag!

 • Airconditioning onderhoud en reparatie
 • Vervangen van airco’s in
 • Vaste en mobiele airconditioning leverbaar
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Deskundige airco specialisten, goede service

Bent u benieuwd naar de prijzen voor de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend en kosteloos offertes aan. U ontvangt spoedig een reactie!

Airco met of zonder buitenunit?

Als u zich in gaat oriënteren op het kopen van een aircosysteem , dan zult u al snel ontdekken dat u twee keuzemogelijkheden heeft: een systeem met of zonder een buitenunit. Kiest u voor een buitenunit, dan profiteert u van een praktisch geluidloos aircosysteem. Het is namelijk de buitenunit die het meeste geluid produceert. Daar komt nog eens bij dat een volledig systeem met buitenunit een stuk beter koelt dan één zonder. Daar staat tegenover dat de installatie van een systeem zonder buitenunit erg eenvoudig is, waardoor u op de installatiekosten bespaart. Daarbij gaat het veelal om een mobiel klimaatbeheersing systeem die u eenvoudig zelf in andere ruimtes kan plaatsen.


airco expres klantenreview“Onlangs hebben we een nieuwbouw woning gekocht met veel ramen en licht. Tijdens de eerste zomer kwamen we er achter dat het toch erg warm werd in huis. Via de buren werden we geattendeerd op Airco Expres. Al snel ontvingen we diverse offertes van bedrijven uit de buurt.”
N. Woudstra –

airco expres klantenreview“Wij hadden problemen met onze airco. Al snel bleek dat het systeem haar langste tijd had gehad en toe was aan vervanging. We hebben via Airco Expres een offerte aangevraagd voor een nieuwe airconditioning met onderhoudscontract. We zijn erg te spreken over de service, prijs en duidelijke communicatie!”
Familie Van Luin –


Mobiele airconditioning

Mobiele airconditioning kopen voor uw woning in ? Bij onze service bent u aan het juiste adres! Een mobiele airco is ook nog eens makkelijk verplaatsbaar. Gaat u verhuizen? Dan neemt u dit klimaatbeheersing systeem gemakkelijk met u mee. Eén van de grotere voordelen van een mobiel aircosysteem is dat deze aanzienlijk goedkoper is in aanschaf. Daarbij verkoelt u eenvoudig afwisselende ruimtes. Zo kan u ’s ochtends profiteren van een koele woonkamer terwijl u ’s avonds het systeem eenvoudig verplaatst naar uw slaapkamer! Een mobiele unit is minder krachtig dan een vast exemplaar. Zet daarom het aircosysteem daarom ’s ochtends vroeg al aan voordat de warmte toeslaat.

Airco installatie


Airco installatie

Als u een nieuwe airco gaat kopen bij een erkend leverancier uit ons netwerk in , dan kunt u de installatie overlaten aan een ervaren installateur. De kosten voor de installatie verschillen per model. Bij een mobiele unit is bijvoorbeeld geen installatie vereist en ook het plaatsen van een systeem zonder buitenunit is een stuk makkelijker en voordeliger dan een systeem met een buitenunit. De installatie bestaat grotendeels uit het plaatsen en aansluiten van uw nieuwe airco. De installateur ruimt het afval na de installatie op en zal u een korte instructie geven zodat u bekend raakt met het systeem.

multi split airco

Multi-split

Een multi-split aircondition is zowel gemakkelijk in het gebruik als economisch. Bij deze systemen wordt één buitenunit gebruikt als aansturing van meerdere binnenunits. Dit betekent dat meerdere ruimtes of kamers tegelijk kunnen worden verwarmd of gekoeld. Daarnaast kan een multi-split installatie een ruimte reinigen, ontvochtigen of ventileren. Het voordeel van een multi-split airco is dat op de buitenunit diverse modellen binnenunits passen. Niet alleen een wandmodel, maar ook kanaalmodellen, satelliet of een plafond-inbouw sluiten hierop aan. Hoewel de buiten-unit op afstand en centraal bedienbaar is, is het tevens mogelijk om elke binnenunit afzonderlijk in te stellen. Dit airconditioningsysteem is dan ook zeer geschikt voor winkels of kantoorgebouwen.

single split airco

Single split

In de airco branche wordt niet vaak gebruik gemaakt van de term single split systemen. In de meeste gevallen spreekt men dan van een ‘standaard’ of ‘enkel’ model. Een single-split airconditioning omvat één unit die u zowel op afstand als lokaal kunt aansturen. Een dergelijke installatie is geschikt voor het verwarmen, verkoelen en ventileren van een enkele ruimte, in de meeste gevallen de woon- of slaapkamer. De meeste enkele modellen hebben een koelvermogen van 2.6 kW en kunnen worden gecombineerd met een warmtepomp. De sterkte hiervan varieert tussen de 2.8 en 3.5 kW. Voor vragen over beschikbare modellen en prijzen verwijzen wij u naar ons contactformulier. Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken in uw situatie.

VRF systeem

VRF systeem

Een VRF systeem is evenals de multi-split variant geschikt voor het koelen en verwarmen van meerdere ruimtes. Een VRF systeem heeft echter een groter bereik door de combinatie van meerdere buiten- en binnenunits. VRF systemen kunnen dan ook complete gebouwen verwarmen, koelen en ventileren. Denk hierbij onder andere aan ziekenhuizen, scholen of zorginstellingen. VRF staat hierbij voor Variable Refrigerant Flow. Dit houdt in dat de capaciteit op basis van koudemiddel binnen het systeem kan variëren. Het is dan ook mogelijk om gelijktijdig in de ene ruimte te verwarmen, terwijl een andere kamer gekoeld wordt. Het VRF systeem is zowel centraal als lokaal te bedienen. Een hoog gebruiksgemak en comfort voor iedere situatie.

Waar in huis een airco plaatsen?

Als u een aircosysteem wilt kopen, dan heeft u waarschijnlijk al voor ogen in welke ruimte u deze wilt laten plaatsen. U profiteert het meest van klimaatbeheersing in een ruimte waar u veel tijd door brengt. De woonkamer is dan ook een veel gekozen ruimte voor klimaatbeheersing. Ook de slaapkamer is een populaire keuze. Afhankelijk van de ruimte die u kiest, zult u een systeem moeten kopen met het juiste vermogen. In een slaapkamer voldoet een kleiner en goedkoper klimaatbeheersing systeem, terwijl u in de woonkamer juist een groter exemplaar nodig heeft. Een installateur uit ons netwerk in kan u advies geven over de locatie waar u de installatie kan laten plaatsen.

Prijzen

De prijs van uw nieuwe aircosysteem is afhankelijk van het merk en model. Daarbij spelen de kosten voor de installatie ook een grote rol. Mede daarom zijn mobiele klimaatbeheersing systemen zo populair, deze kan u al kopen voor €300,- en bent u geen extra kosten kwijt voor de installatie. Laat u een standaard klimaatbeheersing plaatsen? Dan liggen de gemiddelde kosten toch iets hoger, namelijk rond de €1.500,-. Als u kiest voor een multi-split installatie, dan betaalt u per extra unit al gauw tussen de €800,- en €1.000,-. Door offertes van meerdere specialisten in met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totale kosten.


Mitsubishi airco

Mitsubishi

Eén van de meest bekende fabrikanten voor topkwaliteit klimaatbeheersing systemen is Mitsubishi. Bij het bedrijf heeft men aandacht voor zowel de klant als het milieu. Dit betekent dat men werkt aan het zo zuinig mogelijk maken van de airconditioning, alsmede op een groot comfort voor de gebruiker. Daarnaast zijn airco’s van Mitsubishi zeer hygiënisch, zodat de lucht binnenshuis altijd optimaal is. Vraag uw leverancier uit naar de eventuele mogelijkheden


Panasonic airconditioning

Panasonic

De aircosystemen van Panasonic zijn gericht op een hoogwaardige kwaliteit, alsmede een gezonde levensstijl. De Panasonic Ehtera is hier specifiek voor ontwikkeld. Deze airconditioning is ontworpen in combinatie met een Econavi sensor, en een speciaal zuiverings- systeem. Dit betekent dat de klimaatbeheersing inschakelt zodra er beweging is in huis, en dat de lucht geschikt is voor iedereen van baby’s tot ouderen met ademhalingsproblemen.


Daikin airconditioning

Daikin

Koopt u graag producten van een merk dat zich al heeft bewezen? Kies dan voor een airconditioning van Daikin. Daikin is al meer dan 80 jaar wereldwijd leverancier van hoogwaardige koelsystemen. De ontwerpers van het bedrijf kunnen zich baseren op een ruime ervaring, maar hebben tevens continu oog voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Als gevolg hiervan zijn de airco’s van Daikin financieel aantrekkelijk en bovendien van hoge kwaliteit.


Carrier airco

Carrier

Woont u in en bent u op zoek naar een klimaatbeheersing systeem dat is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en milieu? Kies dan voor een (mobiele) airco van Carrier. Deze wereldleider op het gebied van koel- en verwarmingsystemen wil graag met haar milieubewustzijn de duurzame samenleving vooruit helpen. Zo is Carrier onder andere lid van het Platform Duurzaam Gebouwd. Naast duurzaamheid is ook de hoogwaardige kwaliteit een doelstelling van het bedrijf.


Toshiba airconditioning

Toshiba

Het in 1939 in Japan opgerichte Toshiba is een bedrijf dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Sinds de oprichting heeft men bij Toshiba dan ook een grote variëteit aan artikelen en diensten aangeboden over de hele wereld. De artikelen zijn gebaseerd op de laatste technologische innovaties en zijn van hoge kwaliteit. Een airconditioning van Toshiba kent dan ook vele voordelen, en is onder andere fluisterstil tijdens het gebruik. Vraag onze expert voor meer informatie.


Samsung airconditioning

Samsung

Omdat werkprestaties verbeteren wanneer de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte stabiel zijn, is een airconditioning zeker aan te raden. Bij Samsung produceert men vormen van klimaatbeheersing waarbij u deze beide variabelen kan beheersen. Zowel een mobiele airco als multi-split model zijn bij deze fabrikant verkrijgbaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een airco van Samsung, of hebt u vragen over de prijzen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Airco onderhoud

Hoewel u een professional uit kunt inschakelen om het onderhoud voor u uit te voeren is het ook mogelijk om deel van dit onderhoud zelf uit te voeren. Zo is het mogelijk om het rendement en een gezond leefklimaat te bewerkstelligen door het regelmatig schoonmaken van de buiten- en binnenunits.

 • Binnenunit schoonmaken. Door stof te verwijderen is de rondgeblazen lucht zo schoon mogelijk.
 • Buitenunit schoonmaken. Daarnaast dient u de obstakels voor de ventilator te verwijderen om het rendement te optimaliseren.
 • Filters reinigen. Het is bovendien mogelijk om de werking van het apparaat te verbeteren door regelmatig de filters te controleren en reinigen. Afhankelijk van het soort filter dient u deze uit te wassen of moet u het stof wegzuigen.

Airco onderhoud

Bijvullen van de airco

Wanneer u de airconditioning van het juiste onderhoud voorziet, dan zult u van een aantal voordelen profiteren. Een verlenging van de levensduur, een optimale werking, het meeste rendement (energiezuinig) en een gezond leefklimaat. Eén van de vormen van onderhoud die u aan de service van de professionals dient over te laten is het bijvullen van het koelmiddel. Koelmiddel verlaat na regelmatig gebruik in gasvorm de airco want het systeem op zich is dicht. Doordat het koelmiddel minder wordt presteert de airconditioning minder goed en moet deze worden bijgevuld. Dit kan alleen met gebruik van speciale technieken en gereedschappen. Wij kunnen u eventueel verbinden met een airco expert uit voor service, reparatie of onderhoud. Vul hiervoor het contactformulier in.


airco expres klantenreview“Vanwege de warme zomermaanden waren wij op zoek naar klimaatbeheersing voor op ons kantoor in . Het bleek erg eenvoudig om de verschillende offertes op te vragen en we gingen uiteindelijk verder met de installateur die ons de beste prijs kon bieden.”
D. Damsma –

airco expres klantenreview“Na de installatie van ons klimaatbeheersing systeem heb ik een onderhoudscontract afgesloten bij een installateur uit het netwerk in . Ons systeem wordt nu regelmatig gecontroleerd. Problemen worden snel opgelost, ik ben erg tevreden!”
H. Visser –


Gratis en vrijblijvende airco offertes vergelijken

Benieuwd wat het kopen en plaatsen van airconditioning u gaat kosten? Hebt u vragen over de mogelijkheden voor onderhoud, reparatie en een onderhoudscontract? Vul dan het aanvraagformulier in en laat ons uw wensen weten. U zult door onze service zo snel mogelijk gedetailleerde offertes opgestuurd krijgen van klimaatbeheersing specialisten in . Bekijk de informatie goed zodat u de voor u beste keuze zult maken.

Start de gratis offerteaanvraag!

Bij Airco Expres staat uw belang voorop. Vandaar dat wij alleen samenwerken met de beste airconditioning specialisten uit die wij zorgvuldig hebben geselecteerd. Zij zullen uw mobiele of vaste airconditioning snel plaatsen, repareren en onderhouden.

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van bedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor de installateur met de beste offerte en bespaar tot 40% op uw investering.


Landelijk netwerk

Met enige trots melden wij dat wij zijn uitgegroeid tot een landelijk opererend netwerk van airconditioning specialisten. Klein begonnen en in de loop der tijd steeds een beetje verder gegroeid. Wij zijn niet alleen werkzaam in , maar werken samen met meer dan 350 aircobedrijven door het gehele land. Dit biedt u het voordeel dat wij altijd bij u in de buurt aanwezig zijn, het maakt niet uit in welke provincie u woonachtig bent.

Bij u in de buurt

Doordat u te maken heeft met een team van vakmannen kunnen wij u altijd snel van dienst zijn. De kans is groot dat een van onze installateurs zich op dit moment bij u in de buurt van bevindt voor een opdracht voor installatie, onderhoud of reparatie. Indien uw aanvraag spoed heeft, gaan we in ons netwerk na of er een monteur snel beschikbaar is. Op deze manier kunnen wij u altijd snel verder helpen.

Meest bezochte pagina’s

[var2]