Betere werkomgeving

Werkomgeving is belangrijk

Zeker in de zomerperiode is goede airconditioning essentieel in de werkomgeving. Niet alleen zorgt een airco voor een behaaglijke temperatuur, ook kan het stof, vuil en nare luchtjes uit de lucht filteren en regelt het de luchtvochtigheid. Zodoende blijft het werkklimaat en dus de arbeidsproductiviteit optimaal, ongeacht de weersomstandigheden.

Geen gezondheidsklachten door werkomgeving

Welke temperatuur behaaglijk wordt gevonden in de werkomgeving, verschilt van persoon tot persoon en is mede afhankelijk van het werk dat verricht wordt in de betreffende werkomgeving. Fysieke arbeid vraagt logischerwijs om lagere temperaturen dan kantoorwerk. In ieder geval, zo schrijft de Arbo-wet voor, mag het klimaat niet tot gezondheidsschade leiden.

Doordat behaaglijk een subjectieve term is, zijn er geen strikte temperatuur- of luchtvochtigheidseisen. Wel zijn er (ISO-)richtlijnen voor temperatuur en luchtvochtigheid in de werkomgeving. Zo mag het verschil in temperatuur tussen 0,1 meter en 1,1 meter boven de grond niet meer dan drie graden zijn. Daarnaast moet de temperatuur van de werkomgeving in de zomer tussen de 23 en 26 graden zijn en ’s winters wat lager; tussen de 20 en 23 graden Celsius.

Werkomstandigheden voor optimale prestaties

Een verontreinigd klimaat in de werkomgeving verhoogt het ziekteverzuim. Daarom is het, zeker ten tijde van een economische dip, een gemiste kans wanneer u niet gebruik maakt van de bestaande mogelijkheden die dit tegengaan. Neem elektrostatische filters in airconditioning. Deze verwijderen op ingenieuze wijze schadelijke deeltjes uit de werkomgeving.

Een goede airco houdt het klimaat in de werkomgeving dus niet alleen aangenaam, maar ook gezond. Dus geen vervelende klachten meer bij uw personeel, maar optimale werkomstandigheden voor een optimale prestatie. Een must voor ieder bedrijf. Interesse in een airconditioning, of is uw huidige toe aan een onderhoudsbeurt? Vraagt u dan de vrijblijvende en geheel kosteloze offerte aan.

Offerte aanvragen

Werkzaamheden: (*)
Over Airco Expres
 
Bij Airco Expres staat uw belang voorop. Vandaar dat wij alleen samenwerken met de beste specialisten in airconditioning die in bezit zijn van het Kluskeurmerk.

Comments are closed.