Airco in Halsteren laten installeren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Airco Halsteren

Met een airco in Halsteren houdt u het hoofd deze zomer koel. Met de steeds warmere zomers is het slim om nu al te investeren in een airco. Doordat uw huis koeler is hebt u een betere concentratie, een betere nachtrust en bent u productiever. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag tot maximaal 5 offertes van airco experts in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u meer over het kopen en installeren van een airco in huis. We leggen u de grote voordelen uit en geven antwoord op een paar van de meest gestelde vragen. Tot slot vindt u hier praktische informatie over eventuele subsidies en kosten én krijgt u handige bespaartips!

Gratis offertes vergelijken

Vul het offerteformulier in en ontvang tot wel 5 offertes!

Kies de beste airco installateur

Vergelijk gratis offertes en kies de beste vakman!

Bespaar op de kosten

Kies de goedkoopste airco monteur en bespaar tot 40%.

Ervaren airco monteur Halsteren

Heeft u interesse in het kopen van een airco, kies dan voor een goede airco service! Met onze gratis offerteservice vindt u eenvoudig een ervaren airco monteur in Halsteren. U vergelijkt de prijzen van de verschillende vaklui en kiest zo voor het beste aanbod!

Hieronder zetten we de voordelen voor u op een rij:

 1. U krijgt inzicht in de gemiddelde kosten van airco’s in uw regio .
 2. Zo kiest u gemakkelijk de airco installateur met het beste aanbod.
 3. Het vergelijken van offertes levert een besparing van tot wel 40%!
 4. De offerteservice is gratis en verder zonder verplichtingen.


Waarom een airco plaatsen in Halsteren?

Er zijn voldoende redenen om een airco te plaatsen in Halsteren. Klimaatbeheersing is nu eenmaal steeds belangrijker nu de zomers steeds warmer worden en we ’s winters zoveel mogelijk willen besparen op gas. Met een airco doet u beide. In de zomers blijft het heerlijk koel, met als gevolg dat u energieker en productiever bent. Maar een airco kan uw huis ’s winters ook efficiënt verwarmen, waardoor u uw gasverbruik drastisch vermindert!

Er is nog meer!

Zo zorgt een airco voor een betere luchtkwaliteit omdat airco’s de lucht zuiveren. Daarnaast maken ze het leven in huis een stuk aangenamer.

Voordelen airco in huis

 • Een airco geeft heerlijke verkoeling op de warme dagen.
 • Met een airco kunt u ook uw huis verwarmen in de winter.
 • Zo bespaart u op de stookkosten en verlaagt uw CO2-uitstoot.
 • Airco’s zuiveren de lucht, waarmee de luchtkwaliteit in huis verbetert.
 • U bent met een airco productiever en energieker.

airco Halsteren

Wat kost een airco in Halsteren?

De prijs van een airco in Halsteren begint vanaf €350,- tot €600,- bij een mobiele unit. Maar de goedkoopste optie is niet altijd de beste optie! Een split airco heeft bijvoorbeeld een veel hoger vermogen en is dus meer geschikt voor grote ruimtes. Een split airco kost ongeveer €1.250,- tot €2.000,- en kiest u voor een multi-split airco dan kost deze gemiddeld €2.100,- tot €2.800,-. Voor elke extra binnenunit komen er nog eens extra kosten bij.

Tot slot is er nog de airco zonder buitenunit. De kosten van deze airco liggen gemiddeld tussen de €1.400,- tot €2.200,-.

Airco kosten 2023

Type airco Gemiddelde prijs* exclusief installatie
Split airco €1.250,- tot €2.000,-
Multi split airco €2.100,- tot €2.800,-
Airco zonder buitenunit €1.400,- tot €2.200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen die per airco installateur verschillen. De prijs is exclusief installatiekosten. Exacte prijs weten? Vergelijk dan gratis offertes!

Airco plaatsen in Halsteren?

Vind een airco monteur bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat is de prijs voor het installeren van de airco?
De kosten van een airco installateur liggen gemiddeld rond de €80,- per uur. Voor de installatie van een split airco liggen de totale montagekosten rond de €350,- tot €400,-. Bij een multi split airco heeft u meerdere binnenunits en loopt de prijs van de airco installateur snel op: gemiddeld rond de €600,- tot €650,-, maar houd rekening met hogere prijzen bij meerdere binnenunits.

Type airco Montagekosten inclusief voorrijkosten*
Split airco €350,- tot €400,-
Multi split airco €600,- tot €650,-
Airco zonder buitenunit €450,- tot €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven die kunnen verschillen. Voor de exacte prijs vraagt u het beste gratis en vrijblijvend offertes aan!

Prijsvoorbeelden 2023

Airco op boven- en benedenverdieping: deze klant wilde een airco op zowel de boven- als de benedenverdieping. Twee aparte split-airco’s bleek de goedkoopste keuze te zijn, omdat de airco’s aan verschillende kanten van het huis kwamen te hangen. Zo hoefde de vakman geen leidingen door het hele huis te plaatsen. De totaalprijs was inclusief montage €3.550,-.

Airco in woonkamer: bij deze aanvraag wilde de klant graag een sterke airco in de woonkamer, die ook de keuken en de hal zou verkoelen. De vakman heeft een 5 kW airco geplaatst van het merk Toshiba. De kosten voor materiaal en montage waren in dit geval €2.850,-.

Welke factoren hebben invloed op de prijs van een airco?

Houd er rekening mee dat de kosten van de airco in Halsteren afhankelijk zijn van verschillende factoren. Hierdoor kan het zijn dat uw airco een stuk duurder of juist veel goedkoper is dan de airco van de buren!

Hieronder leggen we uit welke factoren meespelen in het bepalen van de totaalprijs:

 • Type airco: u hebt de keuze uit verschillende airco’s. De mobiele airco is in aanschaf het goedkoopst, maar in gebruik juist het duurst. Daar staat tegenover dat een airco met een split unit in aanschaf duurder is, maar in gebruik juist vele malen goedkoper!
 • Grootte en isolatiewaarde van de ruimte: het formaat van de ruimte en de isolatie hiervan bepaalt welk vermogen u nodig hebt. Hoe slechter de isolatie, hoe meer vermogen u nodig hebt om de ruimte lekker koel te houden.
 • Benodigde vermogen: welk vermogen u nodig heeft van de airco verschilt per situatie. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, des te hoger de prijs. Een airco installateur geeft een advies als u twijfelt over het benodigde vermogen.
 • Gekozen merk: er zijn tal van merken beschikbaar. Er bestaan zowel goedkopere merken als duurdere merken. Vaak hebben de duurdere merken een iets mooier uiterlijk of een kleinere binnenunit, waardoor ze aantrekkelijker zijn. Qua kwaliteit doen de goedkopere merken echter niet onder!
 • Kosten airco installateur: de prijs van de airco monteur ligt gemiddeld rond de €80,- per uur, maar dit verschilt per bedrijf. Wilt u verzekerd zijn van de beste airco service, dan raden we aan om verschillende installateurs met elkaar te vergelijken!

Airco monteur uit Halsteren nodig?

Vind snel een airco monteur & bespaar op de kosten!

Wat doet een airco installateur inHalsteren?

Overweegt u een airco in huis? Dan is het inschakelen van een airco monteur een uitstekend idee. Deze geeft u een persoonlijk advies en hij zorgt ervoor dat u de airco kiest die het beste bij u past. Wat doet een airco installateur?

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een airco installateur in Halsteren:

 • Persoonlijk advies: bij de aankoop en installatie van een airco geeft de airco monteur een persoonlijk advies. Zo bent u verzekerd van het juiste merk, het beste vermogen en de beste airco voor uw situatie.
 • Airco installatie: het plaatsen van de airco besteedt u het beste uit aan een vakman. De installateur plaatst de binnen- en buitenunit op de beste plek en sluit alle leidingen aan. Hij zorgt ervoor dat de airconditioning zo zuinig mogelijk werkt.
 • Airco onderhoud: met goed onderhoud gaat uw airco langer mee. Dit zorgt er bovendien voor dat de installatie zo zuinig mogelijk werkt en voorkomt gevaarlijke situaties en storingen.
 • Airco reparaties: bij een beschadiging of een kapot onderdeel schakelt u een airco installateur in voor een snelle reparatie.

airco installatie Halsteren

Airco installatie Halsteren: welke keuzes zijn er?

Bij de installatie van een airco in Halsteren heeft u de keuze uit tal van verschillende opties en modellen. Voordat u een airco koopt is het belangrijk om u goed in te lezen in de verschillende type airco’s. Er is namelijk niet één beste soort airco, maar wel een beste airco voor uw situatie!

Hieronder leggen we uit welke verschillende soorten airco’s er zijn. Twijfelt u nog? Laat u dan persoonlijk adviseren door een monteur! Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

1. Mobiele airco

De mobiele airco is het goedkoopst in aanschaf. Dit is een grote machine die u zelf kan verplaatsen. Hij staat dus niet standaard op één plek en is geschikt als u meerdere kamers op verschillende momenten wilt verkoelen. Bijvoorbeeld: de studeerkamer overdag en de slaapkamer ’s nachts. Het is niet de meest praktische keuze: de grote machine is lastig in uw eentje te verplaatsen en is bovendien erg duur in gebruik. Een split airco is een beter alternatief. De prijs van een mobiele airco begint vanaf €350,- tot €600,-.

2. Split airco

De split airco is een vaste airco. Deze bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Deze zijn door middel van leidingen met elkaar verbonden en het is dus belangrijk dat ze niet te ver van elkaar af geplaatst worden.

Een split airco is een stuk kleiner en subtieler dan een mobiele airco. Bovendien is het rendement een stuk hoger en zijn ze in gebruik veel goedkoper. Dit type airco is geschikt voor het verkoelen van één kamer of verdieping, afhankelijk van de grootte en het vermogen. De motor van de airco zit in de buitenunit waardoor u minder geluidsoverlast hebt. De kosten voor een split airco beginnen rond de €1.250,- tot €2.000,-.

3. Multi split airco

Een multi split airco bestaat uit één buitenunit, verbonden met meerdere binnenunits. Dit is dus een perfecte keuze als u meerdere verdiepingen en kamers wilt verkoelen of verwarmen! Aan één buitenunit kunt u tot wel 8 binnenunits aansluiten. Dit is dus een perfect klimaatsysteem voor grote huizen.

Let op: door de hogere montagekosten voor een multi-split airco met meerdere binnenunits, kán het soms goedkoper zijn om te investeren in meerdere split airco’s in plaats van een multi split airco. Reken dit dus goed uit als u veel binnenunits wilt laten plaatsen.

De multi split airco is verkrijgbaar vanaf €2.100,- tot €2.800,-.

4. Airco zonder buitenunit

Tot slot is er de airco zonder buitenunit. Dit heet ook wel een monoblock airco. Een voordeel van deze airco is dat het goedkoper is. Ook hoeft u aan de buitenkant van het huis geen grote unit te hangen. De monoblock airco heeft wel een afvoer naar buiten nodig. Vaak wordt dit aan de buitenkant van de gevel afgewerkt met een ventilatierooster waaruit het vocht naar buiten loopt. Houd er rekening mee dat deze airco iets meer geluid maakt, omdat de motor in de unit in huis zit. Ook is hij iets groter en misschien lomper dan een split-airco. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als u klein woont dan is het wel slim om een kleiner model te overwegen.

De kosten voor een airco zonder buitenunit liggen rond de €1.400,- tot €2.200,-.

Besparen op de kosten van een airco in Halsteren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Airco plaatsen Halsteren: verschillende modellen

Behalve verschillende soorten airco’s, zijn er ook nog eens verschillende toepassingen van de vaste airco’s. Zelfs als u weinig extra ruimte heeft in huis is het dus mogelijk om toch een goede plek te vinden voor de binnenunit. Zo heeft u de keuze uit de volgende modellen:

 • Wandmodellen: dit model airco komt het vaakst voor. De binnenunit wordt aan de wand gemonteerd, op een plek waar u zo min mogelijk overlast ervaart. Het wandmodel is in veel gevallen de goedkoopste optie, omdat deze zoveel wordt gebruikt: de units worden namelijk in grote oplages geproduceerd! Qua bediening kunt u denken aan een afstandsbediening of zelfs uw eigen smartphone bij de luxere merken. Dit model haalt de lucht binnen aan de bovenkant van de unit en blaast de koude lucht aan de voorkant weer uit.
 • Casettemodellen: een cassettemodel airco wordt vooral geplaatst aan het plafond. Oorspronkelijk werden ze veel gebruikt als inbouwmodellen, al worden ze ook steeds vaker gewoon tegen het plafond geplaatst. De cassettemodellen zuigen lucht aan in het middel van de airco. Aan de vier zijkanten blaast dit model de koude lucht weer uit.
 • Vloermodellen: dit model lijkt op de vloer te staan, maar is in de meeste gevallen onderaan de muur gemonteerd. Voor praktische redenen is het slim om de airco óf strak tegen de vloer te plaatsen óf om minimaal 7 tot 10 centimeter ruimte onder aan de airco te houden: zo kunt u er nog gemakkelijk bij met de stofzuiger. Het voordeel van deze vloermodellen is dat u ze eenvoudig in een hoekje weg stopt en ze zo minder opvallen dan een wandmodel. Dit type airco zuigt de lucht binnen aan de voorkant: aan de boven en voorkant komt daarna de koude lucht weer uit het apparaat.

Airco onderhoud

Een belangrijke taak van airco installateurs is airco onderhoud. Airco onderhoud is ongeveer eens per jaar nodig. Dit garandeert een zo’n lang mogelijke levensduur. Bovendien kan structureel onderhoud storingen en andere beschadigingen voorkomen. Zo bespaart u op termijn ook nog eens op de reparatiekosten.

Mag ik mijn airco zelf onderhouden?

Bepaalde onderdelen van het airco onderhoud kunt u zelf uitvoeren. Zo kunt u jaarlijks een korte visuele check doen om te zien of de airco’s er nog goed uitzien. Met een stofzuiger maakt u de filters goed schoon. Eventueel spoelt u deze daarna af met lauwwarm water als ze echt ernstig vervuild zijn. Airco onderhoud bestaat uit het reinigen van de filters, verdamper, condensor en de afvoer en pomp. Ook zal de vakman het koudemiddel weer bijvullen. De kosten voor eenmalig onderhoud liggen rond de €140,-

airco reparatie Halsteren

Hoe werkt een airco in Halsteren?

Als u overweegt een airco in Halsteren te kopen, dan is het wel zo fijn als u weet hoe een airco precies werkt. Airco’s werken op basis van een natuurkundig proces: het kookpunt van een vloeistof is te verlagen door de druk te veranderen. Bij het verdampen van een vloeistof neemt het warmte op uit de omgeving en bij het condenseren van een vloeistof geeft het de warmte juist weer af.

Bij een airco installatie zorgt de compressor ervoor dat het koudemiddel onder hoge druk naar de binnenunit gaat. In de binnenunit is een verdampingsproces gaande, dat ervoor zorgt dat de warmte uit de ruimte wordt opgenomen. Een expansieventiel zorgt ervoor dat de druk op het koudemiddel verlaagt: hierdoor gaat het koudemiddel in de buitenunit condenseren. Zo wordt de warmte van binnen dus afgegeven aan buiten, en houdt u binnen koele lucht over. Uiteraard herhaalt dit proces zich steeds weer, zodat het binnen heerlijk koel blijft.

Airco Halsteren kopen: waar moet ik op letten?

Het kopen van een airco in Halsteren is niet iets dat u zomaar doet. Om er zeker van te zijn dat u de beste airco kiest, is het dus belangrijk dat u zich goed inleest. Er zijn verschillende airco modellen en systemen. Vraag uzelf af welke functies u belangrijk vindt en of u het ook belangrijk vindt dat de airco er nog mooi uit ziet of dat u gewoon het goedkoopste model wilt, ongeacht het uiterlijk.

Hieronder geven we u een paar belangrijke aandachtspunten voor het kopen van een airco. Als u nog twijfelt dan is een persoonlijk advies belangrijk! Start gratis offerteaanvraag en vind zo snel een vakman bij u in de buurt!

1. Type airco

De eerste keuze die u moet nemen is het type airco. Wat wilt u? Wilt u één verdieping kunnen verkoelen en verwarmen? Dan is een split airco de beste keuze. Wilt u graag meerdere verdiepingen koelen, dan is een multi split airco misschien een betere optie. Als u twijfelt, laat u dan adviseren door een vakman.

2. Het vermogen

De volgende stap is kijken naar het juiste vermogen. Een te laag vermogen zorgt ervoor dat de airco de ruimte niet efficiënt genoeg afkoelt of verwarmt en een te hoog vermogen zorgt er weer voor dat de installatie onnodig veel stroom verbruikt. Belangrijk dus om u hierop goed in te lezen! Een airco installateur geeft u een persoonlijk advies, maar u kunt met de volgende vuistregel ook zelf het benodigde vermogen berekenen.

Neem de inhoud van de ruimte in kubieke meters en vermenigvuldig dit met factor 30 (bij een goed geïsoleerde ruimte), factor 40 (bij een redelijk geïsoleerde ruimte) of factor 50 (bij een slechter geïsoleerde ruimte). Dus bijvoorbeeld. Uw goed geïsoleerde woonkamer van 95 m³ heeft een airco nodig met het vermogen van (95 m³ x 30) 2.8 kW.

Oppervlakte ruimte Inhoud ruimte (bij een hoogte van 2,70m) Benodigd vermogen (bij een redelijk geïsoleerde ruimte)
20 m² 54 m³ 2.2 kW
40 m² 108 m³ 4.3 kW
60 m² 162 m³ 6.5 kW
80 m² 216 m³ 8.6 kW

Let op: dit zijn gemiddelden. Wilt u exact weten hoeveel vermogen u nodig heeft, vraag dan een ervaren installateur.

Op zoek naar een airco installateur in Halsteren?

Kies snel de monteur met het beste aanbod en bespaar op de kosten!

3. Welke functies wil ik?

Het is belangrijk om na te denken over de functies van de airco. Wilt u alleen kunnen koelen in de zomer? Dat is uiteraard een optie. Maar tegenwoordig zijn airco’s ook geschikt om uw huis efficiënt te verwarmen. Dit is zeker het overwegen waard, omdat u hiermee uw gasverwarming nauwelijks nog gebruikt. Dat is, met het oog op de alsmaar stijgende gasprijzen, een heel groot voordeel.

Daarnaast zijn er airco’s die naast het zuiveren van de lucht ook ontvochtigen!

4. Wat is het stroomverbruik?

Wilt u een airco die zo zuinig mogelijk is, dan is het belangrijk om te kijken naar het energielabel. Hoe beter dit energielabel, hoe minder stroom de airco verbruikt. Airconditioning met label A+++ zijn het meest efficiënt en verbruiken zo min mogelijk stroom. Dit zijn vaak split units. Een mobiele airco heeft over het algemeen een lager energielabel en is in gebruik dus een stuk duurder.

Het stroomverbruik verschilt enorm per type airco. In de tabel hieronder kunt u zien wat een airco per jaar ongeveer kost aan stroomverbruik en wat u dit oplevert.

Type airco Stroomverbruik per uur Stroomverbruik per dag* Stroomverbruik per jaar**
Multi split airco (2 of meer binnenunits) 1,65 KwH – €0,89 13,2 KwH – €7,84 528 KwH – €299,20
Single split airco 0,75 KwH – €0,41 6 KwH – €3,24 240 KwH – €129,60

*Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 8 uur per dag en een prijs van €0,54 per kWh.
** Let op: hierbij gaan we uit van een gemiddeld verbruik van 40 dagen per jaar, 8 uur per dag.


Vind een ervaren airco monteur in Halsteren!

Bespaar op de kosten en kies bovendien de installateur die het beste bij u past!

Gratis - Vrijblijvend

Welke merken airco’s zijn er?

Bent u op zoek naar een airco installatie in Halsteren? Er zijn verschillende airco merken te vinden. Een installateur helpt u met het kiezen van het juiste merk. Er is niet één beste merk maar wel een beste merk voor uw situatie. Vraag uzelf daarom eerst af wat u belangrijk vindt. Wilt u een zo’n klein mogelijke binnenunit of vindt u dit iets minder belangrijk als u maar een goede prijs betaalt?

Een monteur biedt u onder meer de keuze uit deze belangrijke merken:

 • Mitsubishi: dit merk biedt uitstekende klimaatsystemen voor particulieren en bedrijven. Met hun nieuwe inverterwarmtepomptechnologie maken zij één van de meest efficiënte klimaatoplossingen die er te vinden zijn. Mitsubishi biedt onder het model RAC Room Airconditioning verschillende modellen aan, waaronder ook design wandunits. Kies bijvoorbeeld voor de ZEN-line in zwart voor een strakke en moderne uitstraling. Deze modellen zijn ook in het wit en zilver verkrijgbaar.
 • Panasonic: dit merk biedt zowel single split als multi split airco’s aan. Ze hebben een eenvoudige installatie en zijn te bedienen vanaf uw smartphone! Populair zijn de Etherea modellen, met energieklasse A+++! Bovendien zijn ze fluisterstil en gebruiken ze slechts tot 19 dB! Geen geluidsoverlast meer in huis dus!
 • Daikin: met meer dan 80 jaar ervaring in de koeltechniek is Daikin een echt betrouwbaar merk. Zij ontwikkelen steeds nieuwe producten met het oog op een beter milieu. De airco’s zijn bovendien eenvoudig in gebruik en koelen zowel als verwarmen!
 • Toshiba: dit Japanse merk levert al meer dan 40 jaar airco’s aan Nederland. U bent bij dit merk aan het juiste adres voor single- en multi split airco’s én alles in 1 systemen waaraan u ook uw vloerverwarming aansluit!
 • Tristar: dit merk staat bekend om een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en airco’s voor hele scherpe prijzen.
 • AEG: dit merk is al jaren bekend en heeft stijlvolle airco’s voor een scherpe prijs. Het merk biedt zowel mobiele als vaste airco’s.
 • LG: als u op zoek bent naar een A-merk airco, dan is LG een uitstekende keuze. De airco’s zijn fluisterstil, zien er mooi uit en hebben een hoog energielabel.

Recente aanvragen:


Airco installateur in Eindhoven
Airco laten installeren in Tilburg
Airco onderhoud in Breda
Airco laten repareren in Den Bosch
Airco kopen in Helmond
Split airco in Roosendaal
Airco installatie in Oss
Airco installateurs in Oosterhout
Mobiele airco in Bergen op Zoom
Airco onderhouden in Veldhoven
Airco reparatie in Etten-Leur
Multi split arico in Valkenswaard

Airconditioning Halsteren: handige bespaartips!

Overweegt u een airconditioning in Halsteren maar wilt u niet te veel geld uitgeven? Dat snappen wij natuurlijk: daarom geven we u hieronder een paar praktische bespaartips!

 • Tip 1: kies een lokale airco monteur. Een airco monteur uit Halsteren is altijd goedkoper dan een monteur uit de andere kant van het land. U betaalt namelijk veel minder voorrij- en leveringskosten!
 • Tip 2: kies een voordelig merk. Merken als Carrier, Tristar en Sharp bieden kwalitatieve airconditioning aan tegen scherpe prijzen. Het grootste verschil zit vaak in de manier van bedienen en het uiterlijk van de airco en niet zozeer in de kwaliteit.
 • Tip 3: meerdere kamers in huis koelen? Kijk of het kopen van meerdere single split airco’s niet goedkoper is dan één multi split airco. Door de hoge installatiekosten valt dit mogelijk duurder uit.
 • Tip 4: help zelf mee. Bereid de ruimte vast voor op de installatie en vraag de installateur welke voorbereidende werken u kunt uitvoeren. Vaak is het mogelijk om zelf de binnen en buitenunit te monteren en deze later aan te laten sluiten door een expert!
 • Tip 5: vergelijk gratis offertes! Zo vindt u snel en eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaart u tot wel 40% op de kosten.

Is er een subsidie voor airco’s?

Op dit moment is er helaas geen subsidie voor de koop en installatie van een airco. Wel kunt u een subsidie aanvragen voor de installatie van een warmtepomp! Een warmtepomp is vaak ook in staat om te koelen, waardoor u toch een aangename temperatuur in huis hebt. Hiervoor vraagt u de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) aan. Meer hierover leest u op rvo.nl.

airco installateur Halsteren

Besparen op de kosten van een airco in Halsteren? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u ook deze zomer nog genieten van een aangename temperatuur in huis zodat u energieker bent? Twijfel dan niet en schakel snel een airco monteur uit Halsteren in! Deze geeft u een persoonlijk advies zodat u de beste airco kiest. Nog op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk tot maximaal 5 offertes. Neem de tijd om de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken en kies zo de airco installateur met het beste aanbod! Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs. Bovendien is de offerte gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus zit u nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Wanneer u een airco in huis overweegt, zijn vast een aantal vragen die in u opkomen. Waar moet u de airco plaatsen? Welk vermogen heb ik nodig? En wat kost een airco in huis? Om uw zoektocht naar het antwoord makkelijker te maken, vindt u hieronder het antwoord op de veelgestelde vragen!


U bepaalt zelf waar u de airco plaatst. Veel mensen plaatsen de airco in de slaapkamer, zodat zij een goede nachtrust hebben. Hierdoor bent u overdag productiever én energieker. Qua locatie is het wel belangrijk dat de airco goed geplaatst wordt, zodat u hier geen overlast van ervaart. Een monteur helpt u hierbij.
De kosten van een airco installatie beginnen vanaf €350,- tot €400,- bij een split airco. De installatie van een multi split airco kost gemiddeld €600,- tot €650,- en de prijs loopt op bij meerdere binnenunits. Bij een monoblock airco liggen de kosten voor de installatie rond de €450,- tot €500,-. Let op: dit is nog zonder de montagekosten!
Het gemiddelde uurtarief van een airco monteur ligt rond de €80,-. Dit verschilt per expert en daarom is het altijd slim om de prijzen van meerdere installateurs met elkaar te vergelijken. Eventueel is het ook mogelijk om een totaalprijs af te spreken voor de totale installatie.
De kosten van een vaste airco beginnen bij een single split airco vanaf €1.250,- tot €2.000,-. Deze is geschikt voor het koelen van één ruimte of één verdieping. Wilt u meerdere verdiepingen koelen dan is een multi split airco een optie, deze kost gemiddeld €2.100,- tot €2.800,-.
Er is niet één beste airco, maar wel een beste airco voor uw situatie. Laat u daarom altijd persoonlijk adviseren en vraag uzelf af wat u belangrijk vindt. Wilt u meerdere kamers afwisselend koelen? Kies dan voor een mobiele unit. Wilt u één verdieping kunnen koelen en verwarmen? Dan is de single split airco de beste oplossing.

Het is toegestaan om zelf de binnen en buitenunit van de airco te plaatsen. Het vullen van het koelmiddel moet in Nederland gebeuren door een ervaren airco installateur. Wilt u beschadigingen aan de gevel voorkomen en zeker weten dat de airco op de beste plek hangt, besteedt de installatie dan uit aan een vakman.
Een airco kan zowel koelen als verwarmen. Wilt u uw huis in de zomer koelen? Dan is het slim om de airco aan te laten staan. Het is goedkoper om een koele temperatuur te behouden dan de temperatuur af en toe echt flink te laten dalen.
Een airco is niet ongezond! Dat een airco ongezond zou zijn, komt van het idee dat de vieze filters ongezonde stoffen het huis door blazen. Een airco zorgt juist voor een gezonder leefklimaat omdat het de lucht zuivert. Zolang u het filter goed schoonhoudt is er geen enkele reden waarom een airco ongezond zou zijn.
Bij een vermogen van 2,2 kW kost een airco die gemiddeld 4 uur per dag aan staat zo’n €2,- tot €5,- per dag, afhankelijk van de energieprijs die u betaalt. De gebruikskosten zijn dus afhankelijk van het vermogen. Een mobiele airco is een stuk duurder in gebruik dan een vaste airco.
Het vermogen hangt af van de inhoud van de ruimte en de mate van isolatie. Vermenigvuldig de inhoud in kubieke meters met factor 30 (bij een goede isolatie), factor 40 (bij een redelijke isolatie) en factor 50 (bij een slechte isolatie) en u hebt een goed idee van het vermogen dat u nodig heeft.