Topkwaliteit airco’s tegen scherpe prijzen!


Airco installatie, onderhoud en reparatie.


Gratis offerte ontvangen

Airco installatie

Wilt u graag een prettig woonklimaat ongeacht de weersomstandigheden buiten, of wilt u de temperatuurregeling van uw werkruimte in de hand hebben? Dan is de installatie van een airconditioning een goede keuze voor u. Dankzij de montage van een airco kunt u zelf bepalen hoe warm of koud uw woning of zelfs een heel ziekenhuis is. De kosten voor het aanschaffen van een dergelijke airconditioning zijn relatief hoog, al kunt u deze beperken door de installatie van de airco in eigen hand te nemen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u kiest voor het monteren van een vaste koeler.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor het zelf plaatsen van de elementen, en vindt u wat u nodig heeft bij het monteren van de klimaatbeheersing. Besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd gratis offertes van aircospecialisten uit uw regio!

Start de gratis offerteaanvraag!

Verschillende soorten airconditioning

Bij menig airconditioning aanbieder kunt u terecht voor diverse merken en soort airco’s. De verschillende soorten variëren in mate van energiebesparing, maar ook in de manier waarop de installatie plaatsvindt. Zo zijn er plafond- wand, en muurmodellen, is het mogelijk duo- en multisplitmodellen aan te schaffen en kunt u kiezen voor een combinatie van de klimaatbeheersing met een warmtepomp. Vaak is het zo dat hoe meer elementen aan de unit verbonden zijn, hoe lastiger het wordt deze zelf te installeren. Wij raden dan ook in ieder geval bedrijven aan altijd contact op te nemen met een expert. Particulieren kunnen in een aantal gevallen de installatie wel in eigen hand nemen. Hiervoor is enige handigheid en een goede voorbereiding vereist.

Benodigde materialen voor de montage

Wanneer u een split unit aanschaft en u kiest ervoor de montage zelf uit te voeren, dan dient u rekening te houden met een aantal factoren en materialen. Onze specialisten hebben deze voor u op een rijtje gezet, om problemen tijdens het monteren te voorkomen.

  • Beugel: Wanneer uw buitenunit niet plat op de grond of het dak van uw woning kan staan, dan dient u een muurbeugel aan te schaffen, om de unit te kunnen plaatsen.
  • Koelleiding: Over het algemeen wordt een airconditioning geleverd met 3 meter koelleiding. Ga na of u hier voldoende aan heeft, of dat de afstand tussen de buiten en binnen meer meters in beslag neemt.
  • Elektriciteit: Koopt u een 7.0kw split model? Dan moet u ook de elektra in de meterkast aanpassen. Een splitmodel wordt namelijk gevoed door een 20A traag zekering. Verder dient u de binnenunit maximaal 1.5 meter van een geaard stopcontact te installeren.
  • Afwerking. U wilt natuurlijk dat de installatie van de airconditioning optimaal wordt uitgevoerd. Koop daarvoor goten voor de afwerking van de afvoerleidingen. De kosten hiervoor zijn minimaal.
  • Condensafvoer: Tijdens het koelen wordt vocht onttrokken aan de ruimte. Dit overtollig vocht moet via een leiding afgevoerd worden. Is dit niet mogelijk? Dan dient u een condenspomp te monteren, die het water naar het dak afvoert.

Op zoek naar een airco leverancier?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan en u ontvangt spoedig een prijsoverzicht toegestuurd. Snel, gemakkelijk en kosteloos!

Gratis offertes

Zelf een airconditioning installeren

Heeft u rekening gehouden met alle materialen en factoren zoals hierboven beschreven? Dan is het tijd om de airco zelf te installeren. Hoewel een deel van de installatie gemakkelijk door één persoon kan worden afgehandeld, hebt u minimaal twee personen nodig voor het tillen van de buitenunit. Deze dient u zo bij de woning te plaatsen dat hij voldoende lucht kan aanzuigen, en het liefst waar de omwonenden hier geen hinder van ondervinden: een buitenunit maakt nogal wat herrie. De montage van de buitenunit gebeurt met steunen aan de muur, of u kunt deze op kunststof balken op het dak plaatsen. Voor het installeren van de binnenunit heeft u een montage plaat nodig. Deze dient u waterpas te monteren, om te voorkomen dat de airco gaat lekken. Vervolgens dient u de leidingen te omwikkelen – dit staat beschreven in de handleiding – en deze aan te sluiten op de airco. Boor daarna gaten in de muur van de woning om de leidingen door te voeren. Trek de leidingen goed aan om obstakels voor de afvoer van het condenswater te voorkomen. Tot slot sluit u de leidingen aan op het buiten deel van de airco. Hiermee is uw taak gedaan. Een erkend bedrijf zal vervolgens de units vullen met koelvloeistof. Dit mag u namelijk niet zelf doen. De installatie van een airco is alleen weggelegd voor particulieren. Dit komt doordat de airconditioning van particulieren vaker in relatief handzame exemplaren worden geleverd.

Particulieren en bedrijven

In tegenstelling tot particulieren willen bedrijven vaak meerdere ruimtes tegelijk koelen of verwarmen, waardoor wij meerdere units aan zowel de binnenzijde als buitenzijde moeten plaatsen. Wij zullen bedrijven dan ook altijd van dienst zijn bij de installatie van hun airco. Via het contactformulier komt u gemakkelijk met één van onze montage specialisten in contact. Bent u benieuwd naar de kosten voor het installeren? Wij sturen u desgewenst meerdere offertes op maat toe, waarbij wij de kosten voor u op een rijtje zetten. Wij zijn u graag van dienst!