Airco laten installeren?


Bespaar op de kosten.


Gratis offertes vergelijken!

Klimaatbeheersing

Het is van groot belang dat het binnenklimaat van uw woning of bedrijf aangenaam is. De beste prestaties worden behaald wanneer de temperatuur en luchtvochtigheid binnen bepaalde waarden blijven. Daarbij is het tevens belangrijk dat de temperatuur stabiel blijft, en ook de luchtvochtigheid geen hoge schommelingen kent. Bijkomend voordeel van een dergelijke klimaatbeheersing is dat mensen met astmatische klachten bij een stabiele luchtvochtigheid minder klachten hebben.

Met behulp van diverse klimaatbeheersing technieken en apparaten zorgt u niet alleen voor verkoeling tijdens de zomerdagen, maar beperkt u tevens de luchtvochtigheidsgraad. Op deze pagina lees u meer over de diverse technieken.

Besparen op de kosten? Start de gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes aanvragen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan en u ontvangt spoedig een prijsoverzicht. Snel, gemakkelijk en kosteloos!

Offertes aanvragen

Ventilatie

Door CO2 uitstoot, zweet, rooklucht of kookdampen wordt het binnenklimaat dagelijks vervuild. Om het binnenklimaat op peil te houden kunt u dan ook kiezen voor de ventilatie van deze vervuiling. Door het pand te voorzien van een juiste ventilatie voorkomt u gezondheidsklachten, tocht, vocht en geluidsoverlast. Waar woningen vroeger automatisch werden geventileerd door een gebrekkige isolatie, moet deze ventilatie nu worden uitgevoerd met behulp van roosters of ramen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een geautomatiseerde ventilatie. Hierbij kunt u het beste kiezen voor het ventileren door middel van warmteterugwinning. Dit is een methode van balans ventilatie, waarbij de vervuilde lucht warmte en vocht afgeeft door middel van een warmtewisselaar. Hierbij bespaart u tevens op energie.

Warmtepompen

Het begrip warmtepomp klinkt wellicht onbekend, maar deze klimaatbeheersing techniek wordt al jaren toegebracht in auto’s. Een warmtepomp zorgt zowel voor verkoeling tijdens warme dagen als warmte tijdens de koudere dagen. Deze dubbele functie maakt een warmtepomp een zeer voordelig apparaat.

Werking

Warmtepompen onttrekken energie uit de buitenlucht voor het verwarmen of verkoelen van een ruimte. Deze energie wordt opgepompt tot dat het bruikbaar is. Hierbij stijgen zowel de temperatuur als de druk in een gesloten ruimte, wat en aangename verwarming afgeeft. De maximale warmte-afgifte van een warmtepomp is een combinatie van de energie uit de buitenlucht en de (betaalde) energie die nodig is voor het oppompen. Zo kunt u echter tot wel 75% besparen! Wanneer een warmtepomp de ruimte moet koelen, dan wordt het proces omgedraaid. Via de warmtewisselaar wordt warmte en vocht aan de buitenlucht afgegeven.

Airconditioning

Net als warmtepompen zorgt een airconditioning (airco) voor het verplaatsen van lucht en vocht als klimaatbeheersing. Bij een airconditioning wordt echter geen gebruik gemaakt van de buitenlucht, maar bestaat het uit een gesloten circuit. Een airco zorgt voor het op peil houden van de temperatuur, de regulering van de luchtvochtigheid, de zuiverheid van de lucht binnenshuis, een uitstekende luchtcirculatie en desgewenst ook voor ventilatie. De airconditioning kan zowel in uw woonkamer, kantoor als slaapkamer worden geplaatst. Door nieuwe technieken is het tegenwoordig bovendien mogelijk om energiezuinig te koelen met een airconditioner, waarbij het elektriciteitsverbruik aanzienlijk wordt beperkt.

Vrijblijvende offertes

Hebt u behoefte aan meer informatie? Wilt u weten wat de diverse mogelijkheden voor klimaatbeheersing zijn? Ontvangt u graag een prijsindicatie voor een airconditioning? Door het invullen van het offerteformulier vraagt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij horen graag uw wensen en brengen u in contact met de juiste specialisten uit uw regio.