Airco modellen en systemem laten installeren?


Bespaar op de kosten.


Gratis offertes vergelijken!

Diverse airco modellen en systemen

In de zomer is een aircosysteem niet te missen in een winkel, kantoor of kamer. Het systeem geeft in de zomer een koele stroom van lucht zodat het niet te warm wordt in de ruimte. Echter zorgen airco’s in de winter voor een warme luchtstroom. Dat is niet het enige wat airco’s doen voor u. veel modellen zorgen ook voor ventilatie, ontvochting en reiniging van de lucht. Dat is ideaal voor in grote winkel- of kantoorpanden. Afhankelijk van de ruimte, mogelijkheden en uw persoonlijke voorkeur kiest u uit verschillende systemen en modellen.

Benieuwd naar de prijzen? Start de gratis offerteaanvraag!

De prijzen

De prijzen van de airco’s beginnen bij €400,- en lopen op tot €1.500,-. De prijzen van de airco apparaten verschillen per aanbieder. Dit komt mede door de verschillende merken. De A-merken zijn vele malen duurder, maar zijn over het algemeen ook vele malen beter. De split airco’s moeten daarin tegen nog wel geïnstalleerd en in werking worden gebracht. De buitenunit moet door een expert worden geplaatst. Dit komt allemaal uw investering op.

Het onderhoud

Het belangrijkste is dat het systeem schoon blijft. Gebruikt u uw airconditioning regelmatig, dan moeten de filters regelmatig schoongemaakt worden. Er komt namelijk snel stof en schimmels in de filters bij gebruik. Dit is niet schadelijk als u regelmatig de filter laat onderhouden door een expert. Na een geruime tijd zal de airconditioning ook koelvloeistof verliezen in de vorm van gasvorming van koelmiddel. Uiteindelijk werkt de airconditioning niet goed meer door gebrek aan koelmiddel. Door een airco-monteur langs te laten komen lost u dit probleem weer op. Het bedrijf vult de koelvloeistof weer bij. Daarnaast is het belangrijk dat er jaarlijks een grote onderhoudsbeurt gepleegd wordt. Schakel hier een expert voor in voor het beste resultaat.

Bijvullen

Het bijvullen van verschillende vloeistoffen is een precies werkje dat niet zomaar iedereen mag doen. Het bijvullen van uw airconditioningssysteem behoort bij uw jaarlijkse onderhoud. De grote onderhoudsbeurt wordt vaak na de zomer gedaan als de airco veel uren heeft gedraaid. Bij een grote onderhoudsbeurt bent u aangewezen op experts die gecertificeerd zijn om met de gebruikte koelmiddelen om te gaan. Zelf mag u dit niet doen, dat kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Houdt u te allen tijde aan de aanwijzingen op de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Zo gaat uw aircosysteem vele malen langer mee. Tevens zit er op de meeste apparaten een aantal jaar garantie, mocht er wat aan de hand zijn, dan kunt u de experts bereiken die naar uw apparaat komen kijken.

Verschillende systemen

Er zijn diverse systemen en modellen beschikbaar op de markt. Airco Expres bespreekt de meest voorkomende varianten. Heeft u interesse in een nieuwe airconditioning? Vraag gerust offertes bij ons aan. Wij hanteren scherpe prijzen en uitstekende garantievoorwaarden!

VRF airconditioning systemen

Het VRF systeem is een ideale oplossing voor kleinere ruimtes. Het is een compact systeem dat economisch en milieu bewust is. Voor zowel een kantoor of leefruimte kan de VRF gebruikt worden. Door de moderne technieken die in het airconditioningsysteem zitten, voldoet de airco aan alle behoeften van het gebouw. Het apparaat voldoet aan zes belangrijke eisen voor in een gebouw, comfort, gemak, economisch, hoge efficiëntie, gemakkelijke werking en onderhoud.

Single split airconditioning

De single split airconditioning zorgt voor verkoeling en verwarming van één ruimte. De single split airco bestaat dan ook uit één buiten en één binnenunit. De unit binnen bestaat meestal uit een model dat hoog aan uw wand is bevestigd. Andere mogelijkheden zijn er ook en dan komt u uit op een vloermodel, satellietsysteem of een cassette. Het systeem zorgt voor verkoeling, ontvochting, luchtreiniging en met een waterpomp ook voor verwarming in de ruimte.

Multi split airconditioning

De multi split airco is geschikt voor grotere kantoorpanden. Aan de buitenunit kunnen meerdere binnenunits gekoppeld worden. Het systeem kan zowel verkoelen als verwarmen en zorgt ook voor ventilatie, ontvochting en reiniging van de lucht. De Multi split modellen zijn erg gemakkelijk in de omgang en zeer economisch.

Vergelijk diverse offertes en bespaar!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en u ontvangt spoedig een prijsoverzicht. Snel, gemakkelijk en kosteloos!

Offertes aanvragen

Verschillende modellen

Naast diverse systemen zijn er eveneens diverse modellen beschikbaar. Wij zetten de meest gangbare modellen voor u op een rijtje. Daarnaast treft u specifieke informatie aan over de voor- en nadelen. Benieuwd naar de prijzen? Neem dan gerust contact op met Airco Expres. U ontvangt spoedig een reactie!

Vloermodel

Dit model is zowel horizontaal onder het plafond te plaatsen als verticaal tegen de muur te gebruiken. Dat is ideaal als u een hoog plafond hebt in uw kantoorruimte. Met een afstandsbediening die u aan de muur kunt hangen of als afstandsbediening kunt gebruiken, stelt u de vloermodel airco snel in. Met een aangenaam leefklimaat werkt u het beste. In zowel de zomer als de winter zorgt dit model voor een prettig leefklimaat. Zelfs in de herfst zorgt het vloermodel voor het ontvochtigen van de lucht. Door het gebruik van milieuvriendelijke koelmiddelen schaad dit systeem het milieu niet.

Plafondmodel

Het plafondmodel wordt tegen uw plafond gemonteerd en is geschikt voor grotere ruimtes. Doordat er een kanaal met frisse lucht aan de achterzijde van het model kan worden aangesloten, hebt u altijd een overvloed aan frisse lucht. Het plafondmodel heeft een grote reikwijdte waarmee de ruimte snel op de gewenste temperatuur is. Het model is met een afstandsbediening leverbaar die u aan de muur kunt hangen of als afstandsbediening gebruiken. Op vochtige herfstachtige dagen kunt u de airco instellen als ontvochtiger. In de zomer zorgt het systeem voor een toestroom van koele lucht, in de winter zorgt het voor een warme stroom van lucht. Dit apparaat is tevens niet schadelijk voor het milieu doordat het gebruik maakt van milieuvriendelijke koelmiddelen.

Satellietmodel

De satelliet airco is een model dat volledig in het plafond geplaatst is aangebracht. In het plafond wordt de satelliet airco op een systeem van lucht toe- en afvoer buizen geïnstalleerd. Het systeem is gemaakt om grote ruimtes te voorzien van koele lucht. Veel winkels, horeca gelegenheden, kantoren en vergaderruimtes. Door veel verschillende uitblaasroosters op het satellietmodel aan te sluiten wordt de ruimte gelijkmatig met een prettig luchtklimaat voorzien. Het is ook mogelijk om de hoeveelheid lucht uit een rooster te bepalen door een temperatuur censor. Met een LCD-afstandsbediening kunt u de computergestuurde functies naar uw wensen afstellen. Het satellietmodel airconditioning is in verschillende groottes te verkrijgen en is dankzij zijn milieuvriendelijke koelmiddelen niet schadelijk voor het milieu.

Cassettemodel

Het cassettemodel wordt net als het satellietmodel in het plafond geplaatst. Het cassettemodel is alleen nog wel zichtbaar. De roosters zitten aan het model vast en er kan lucht in verschillende richtingen geblazen worden om de ruimte gelijkmatig op temperatuur te brengen. Het cassettemodel is geschikt voor grote ruimtes zoals horecagelegenheden, winkels en kantoren. Het model is ook te verkrijgen in kleiner variaties zodat u er thuis ook van kunt genieten. Het cassettemodel ziet er fraai uit, het enige dat zichtbaar is in uw plafond is een fraai 1,8 cm dik uitstekend paneel. Van de 4 roosters kunnen er 1 of 2 afgesloten worden als deze niet functioneel zijn. De aanzuigroosters hebben een gemakkelijk te verwijderen filter ingebouwd om deze te kunnen schoonmaken. Geniet in de zomer en de winter van een heerlijk binnenklimaat. Voor op de natte herfstdagen kunt u de luchtvochtigheid regelen.

Wandmodellen

De wandmodellen worden vaak geïnstalleerd in woningen en kleine ruimtes zoals kantoren en praktijkruimtes. De naam zegt het al, de bevestiging vindt plaats tegen de muur. Een voordeel is dat deze modellen geruisarm zijn. Het model is in de meeste gevallen voorzien van een luchtfilter. Het wandmodel is een krachtige airco dat de ruimte geleidelijk zal verkoelen of verwarmen. De wandmodel airconditioning is voorzien van gemakkelijke toetsen die zorgen voor gebruiksvriendelijkheid. Net als de andere modellen, gebruikt ook dit model milieuvriendelijke verkoelmiddelen.

Offertes aanvragen

U ziet dat er veel keuze is op het gebied van airco modellen en systemen. Wij zijn u graag van dienst, neem vrijblijvend contact op voor offertes op maat. De specialisten van Airco Expres zullen het beste advies geven over een airco systeem in uw huis of bedrijf. Ook voor onderhoud bent u bij ons op het juiste adres.