Airco onderhoud nodig?


Bespaar op de kosten.


Gratis offertes vergelijken!

Airco onderhoud

Het onderhoud van uw airco is een belangrijk onderdeel. Door het apparaat nalatig te onderhouden, of helemaal niet, functioneert uw airconditioning niet naar behoren. Eens is het jaar is een grote onderhoudsbeurt door een specialist aan te raden. Voor de rest is het aan te raden om zelf kleine onderhoudsklusjes uit te voeren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag dan via het offerteformulier geheel vrijblijvend en kosteloos offertes aan. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Start de gratis offerteaanvraag!

Offertes aanvragen voor het onderhoud?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan en u ontvangt spoedig een prijsoverzicht. Snel, gemakkelijk en kosteloos!

Gratis offertes

Waarom is onderhoud belangrijk?

Een airconditioningsysteem trekt veel stofdeeltjes aan, deze komen bij de filter te zitten. Door al het stof werkt het apparaat minder goed. Een ander nadeel van al het stof op de filters is dat het een allergische reactie kan veroorzaken bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Het kan zelfs voorkomen dat mensen ziek worden van de ernstig vervuilde filters, dit komt regelmatig voor bij mensen die veel op kantoor zitten waar de airco constant aan staat. Door het systeem goed te onderhouden wordt u er niet ziek van en de airconditioning functioneert beter.

Vervangingstermijn

Door goed te onderhouden blijft uw airconditioning goed werken en kan hij zeker 10 jaar meegaan. Onderhoud u uw systeem slecht, dan functioneert hij niet goed meer en is hij minder zuinig. Wanneer hij niet goed meer functioneert of wanneer de reparatiekosten te hoog worden, is het verstandig om een nieuw apparaat aan te schaffen. Nieuwe airconditioningsystemen zijn vaak zuiniger en stiller. Onderhoud is van groot belang en essentieel voor de prestaties. Een goed onderhouden systeem werkt zuiniger, beter, is beter voor uw gezondheid en gaat veel langer mee.

Onderhoudsservice

Naast dat u zelf de filter kan schoonmaken, is het niet mogelijk om het gehele apparaat schoon te maken en te onderhouden. Eens in het jaar moet er een monteur langskomen voor een service om de koelvloeistof te verwisselen. Dit onderhoud kunt u zelf niet doen, omdat er speciaal gereedschap voor nodig is en de koelvloeistof gevaarlijk kan zijn als u er verkeerd mee omgaat. Tevens hebt u keuze uit verschillende soorten koelvloeistof. Er zijn namelijk milieubelastende en milieuvriendelijke vloeistoffen. Daarnaast kunt u bij deze service ook aanvragen of het buitengedeelte van een split-airco nagekeken en gereinigd kan worden. Mede door deze onderhoudsbeurten worden veel kapotte aircosystemen voorkomen omdat de monteur sneller een mogelijke fout kan ontdekken en repareren.

Reparatieservice

Het kan voorkomen dat uw aircosysteem kapot is en een reparatie nodig heeft, dan hebt u snel een monteur nodig. Vooral op de hete dagen van de zomer komt een kapotte airco nooit goed uit. Een monteur zal service verlenen en u helpen met het zoeken van het probleem en zal het voor u oplossen, zodat u weer kan genieten van een koele luchtstroom op de warme dagen. Wij bieden uitgebreide service en zijn werkzaam door het gehele land. Hierdoor zijn wij altijd snel bij u ter plaatse om uw airconditioning van onderhoud te voorzien.

Verschillende soorten airco’s

Er zijn verschillende koelsystemen op de markt. De systemen zijn praktisch onder te verdelen in twee varianten, de mobiele airco en een vast aircosysteem. Voordat u iets gaan aanschaffen, is het belangrijk om eerst onderzoek te doen welk apparaat er het beste bij u past en of u een mobiele- of een vast airconditioning systeem wilt.

Vaste airco

Wilt u een grotere ruimte verkoelen of juist verwarmen, dan is een vaste airconditioning een oplossing. Deze komen in twee varianten, een muur of een plafond variant. De muur variant wordt aan de muur geplaatst en vanaf deze verhoogde plaats zal hij de ruimte voorzien van een koele luchtstroom. Het plafond model heeft het beste rendement. Door zijn plaatst midden in de ruimte en met meerdere roosters wordt de hele ruimte gekoeld. Voor de grotere ruimtes is dit een geschikt model. De prijzen voor een vast aircosysteem liggen tussen de €400,- en de €3.000,- in. Het grote verschil komt omdat er veel verschillende varianten zijn, er zijn airco’s voor grote winkels, kantoren, maar ook voor in een woning. Het onderhoud dat benodigd is, is per airconditioning verschillend. In de handleiding leest u hoe vaak het systeem onderhouden dient te worden.

Mobiele airco

Een mobiele airco is een apparaat op wielen, zo kunt u gemakkelijk de ruimte verkoelen waar u zich bevindt. Hebt u alleen in de zomer verkoeling nodig voor een kleine kantoorruimte of voor uw slaapkamer, dan volstaat een mobile airco prima. Hij is niet geschikt voor grote kamers, hier heeft het te weinig koelcapaciteiten voor. Over het algemeen is het vaak een monoblock, dat niet heel krachtig is. Het is echter ook mogelijk om een model met een split-unit aan te schaffen. Deze zijn over het algemeen duurder in de aanschaf, maar hebben meet koelcapaciteiten. De prijs voor een mobiele airconditioning liggen tussen de €100,- en de €700,-. Ook een mobiel systeem heeft onderhoud nodig. De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van uw airconditioning. Lees de handleiding goed door om hier zicht op te krijgen.

Tot slot

Ongeacht welk airco u heeft, het onderhoud vormt een belangrijk onderdeel. U verlengt de levensduur van het apparaat en daarnaast zal deze beter functioneren. Onze specialisten staan altijd voor u klaar indien u het onderhoud uit handen wenst te geven. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig vrijblijvende offertes van specialisten uit uw omgeving.