Single Split airco laten installeren?


Bespaar op de kosten.


Gratis offertes vergelijken!

Single split airco

Wilt u graag één enkele ruimte koelen, maar hebt u geen behoefte aan het lawaai van de airconditioning binnenshuis? Bij een single split airco heeft u zowel een binnen- als buitenunit. Dit betekent dat de unit met ventilator buitenshuis wordt geplaatst. Een single split systeem is in vaste en mobiele variant verkrijgbaar, waarbij u deze in mobiele variant bijvoorbeeld ’s avonds van de woonkamer naar de slaapkamer kunt verplaatsen. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de voordelen en het onderhoud (bijvullen) van een single split airco, daarnaast geven wij u een kort overzicht van de prijzen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen van aircospecialisten uit uw regio. Vergelijk deze offertes en kies eenvoudig en snel de beste specialist. Zo bespaart u op de kosten!

Voordelen

Er zijn diverse voordelen aan het kopen van een standaard airconditioning in binnen- en buitendeel verbonden. Het grootste voordeel is het beperkte geluidsoverlast van een single split airco, deze worden in de airconditioning branche ook wel aangeduid als fluisterstil. Daarnaast kan een airco uw woning niet alleen verkoelen, deze kan de ruimte ook ventileren of de vochtigheid binnenshuis verminderen. Ten opzichte van een monoblock heeft een (mobiele) airco tevens als voordeel dat deze laatste meer koelvermogen heeft (van minimaal 2.6kW), en een kleinere binnenunit. U kunt bovendien een warmtepomp kopen van maximaal 3.5 kW om de vochtregulering te optimaliseren.

Benieuwd naar de prijzen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan en u ontvangt spoedig een prijsoverzicht toegestuurd. Snel, gemakkelijk en kosteloos!

Offertes aanvragen

Onderhoud

Om de werking van uw mobiele single split airconditioning optimaal te houden, is het van belang deze van goed onderhoud te voorzien. Maak de unit regelmatig schoon, en zorg ervoor dat deze stofvrij blijft. Vermindert de werking van het apparaat, dan kan het zijn dat u deze moet (laten) bijvullen met nieuw koudemiddel. Dit bijvullen is een lastig klusje en komt zeer precies. Wij raden dan ook aan een specialist in te schakelen die het bijvullen voor u zal verzorgen. Voor meer informatie over het onderhoud of bijvullen kunt u ons contactformulier invullen.

Prijzen

Wanneer u een airconditioning gaat kopen, dan dient u rekening te houden met een groot verschil aan prijzen tussen de diverse modellen en systemen. De prijzen voor een vaste airco, of dit nu gaat om een single of multi split airconditioning zijn altijd hoger dan die voor een mobiele variant. U dient voor het kopen van een enkel vast systeem rekening te houden met minimale prijzen rond de 600 tot 800 euro. Deze kunnen – afhankelijk van uw wensen – stijgen tot 2000 euro. U kunt gemakkelijk besparen op deze kosten door diverse leveranciers met elkaar te vergelijken, vraag daarom dus altijd diverse offertes aan van specialisten uit uw omgeving.

Vraag vrijblijvende offertes aan

Bent u van plan om een single split airco te kopen, maar weet u nog niet precies of u kiest voor het mobiele of vaste model? Hebt u vragen over het bijvullen van uw klimaatbeheersing of heeft u behoefte aan een overzicht van mogelijke prijzen? Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig en snel een of meerdere offertes aan. Vul uw wensen zo exact mogelijk in, en wij helpen u binnen 24 uur. Wij zijn u graag van dienst!