VRF systeem

VRF systeem

Naast single en multi-split vormen van klimaatbeheersing, zijn bij de meeste leveranciers ook VRF systemen verkrijgbaar. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow, wat betekent dat het systeem afhankelijke van de vraag naar capaciteit meer of minder koudemiddel kan inzetten. Een VRF systeem staat ook wel bekend als verzamelsysteem, omdat het meerdere binnen- en buitenunits heeft, die los van elkaar kunnen koelen, verwarmen en ventileren. Deze airco kan daarom zowel als centrale verwarming als koelsysteem worden ingesteld. Dit maakt het systeem zeer geschikt voor grote panden zoals ziekenhuizen, hotels en scholen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de werking van de airco, en de diverse merken die een VRF systeem aanbieden. Heeft u na het lezen van de pagina nog vragen of wilt u weten wat de prijzen zijn? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst!

Werking en bediening

Een VRF systeem vormt voor veel bedrijven de totaaloplossing voor zowel het koelen als verwarmen van de ruimtes gedurende het hele jaar. Elk systeem bestaat uit een buitendeel dat capaciteitsgeregeld is, en waarop meerdere binnendelen kunnen worden aangesloten. Deze binnendelen kunnen variëren in capaciteit en model. Eén buitenunit kan maximaal 60 PK capaciteit leveren, wat leidt tot het aansluiten van maximaal 64 binnendelen. Om de processen te optimaliseren kunt u tegen aantrekkelijke prijzen eveneens een warmtepomp laten aansluiten, of opteren voor een warmteterugwinning variant. De bediening van een VRF systeem kan zowel centraal als individueel worden uitgevoerd, waarbij een combinatie ook mogelijk is.

Merken

Diverse merken bieden meervoudige airco systemen aan. Bekende merken voor het leveren van een VRF systeem zijn onder andere Daikin, Unit Air en LG. Zo is Daikin in 1982 het bedrijf geweest dat de technologie van VRF (bij hen VRV) heeft ontwikkeld, en daardoor de markt veranderd. Bij Daikin zijn de ontwikkelaars blijvend bezig hun systemen te verbeteren om te leiden tot ultiem klimaatcomfort en energierendement. Bij LG werkt men eveneens continu aan het ontwikkelen van nieuwe technieken om de klimaatbeheersing zo optimaal mogelijk te krijgen. LG werkt aan de toekomst van de airco, door deze zeer duurzaam te maken. Tot slot is men bij Unit air gericht op het aanbieden van airco systemen tegen zo aantrekkelijk mogelijke prijzen. De aanbieders van Unit Air kiezen voor kwaliteit en een hoge klantvriendelijkheid voor elk budget.

Offerte aanvragen

Werkzaamheden: (*)
Uw offerte aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend.
 
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan en u ontvangt spoedig een prijsoverzicht toegestuurd. Snel, gemakkelijk en kosteloos!

Vrijblijvende prijsindicatie

Bent u benieuwd naar de prijzen voor een VRF airco naar uw wensen? Hebt u behoefte aan een overzicht van de prijzen bij diverse aanbieders? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij sturen u op basis van uw wensen desgewenst diverse offertes toe van airco aanbieders uit uw regio. Deze kunt u zelf vergelijken op basis van prijzen en aanbiedingen. U kiest altijd voor een airco die aan uw eisen voldoet. Vul vandaag nog het formulier in en wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur. Wij helpen u met alle plezier!

VRF systeem offerte aanvragen

Comments are closed.