Topkwaliteit airco’s tegen scherpe prijzen!


Airco installatie, onderhoud en reparatie.


Gratis offerte ontvangen

Airco Doetinchem

Op zoek naar een allround installateur in Doetinchem die uw airconditioning kan installeren? Airco Expres maakt het u gemakkelijk door de installateurs voor u te selecteren. De bij ons aangesloten airconditioningbedrijven uit Doetinchem beschikken over veel ervaring en een breed product- en dienstenpakket. En niet onbelangrijk: ze hanteren scherpe prijzen. Vraag via het offerteformulier gelijk een vrijblijvende offerte aan.

Start de gratis offerteaanvraag!

Allround service

Airco Expres biedt u een allround service op het gebied van klimaatbeheersing. Van een mobiele airconditioning of permanent exemplaar, tot onderhoud en reparatie, en het afsluiten van een onderhoudscontract, de vakmannen uit ons netwerk helpen u graag. Daarbij hoort vanzelfsprekend ook een spoedservice in en rond Doetinchem. Want iedere minuut zonder goede klimaatbeheersing in uw woon- of werkomgeving is er één te veel.

Airco Doetinchem

Waarom Airco Expres Doetinchem?

Elke installateur uit ons netwerk in Doetinchem is zorgvuldig door ons geselecteerd. Zodoende kunnen wij u hoogstaande kwaliteit leveren. Niet alleen als het gaat om een mobiele airco, ook permanente systemen plaatst men graag voor u. Hebt u hulp nodig bij het kopen van een apparaat, ook dan zit u bij ons op de juiste plek.

De voordelen op een rijtje:

 • Aantrekkelijke prijzen en snelle service
 • Airconditioning experts rond Doetinchem
 • Snel een offerte in huis
 • Alleen gerenommeerde bedrijven
 • Professionele reparatie en onderhoud

Kwaliteit airco’s tegen scherpe prijzen

De specialisten van Airco Expres uit Doetinchem staan altijd voor u klaar!

Gratis offerte ontvangen

Airco kopen, waar op letten?

Voordat u overgaat tot het daadwerkelijke kopen van een nieuw klimaatbeheersingssysteem, is het verstandig een aantal zaken te controleren. Zo adviseren experts uit Doetinchem onder meer om na te gaan hoeveel stroom de airconditioning verbruikt, en in hoeverre er verplicht onderhoud noodzakelijk is. Het is bovendien belangrijk om een airco te kopen die voldoende vermogen heeft om de gehele ruimte te verkoelen. Het noodzakelijke koelvermogen berekent u door de inhoud van de ruimte te vermenigvuldigen met de benodigde koelfactor. Het kopen van een airconditioning zal aanzienlijk wat kosten, maak daarom nooit een gehaaste beslissing, maar overweeg alle opties en vraag desnoods professionele ondersteuning.

Bij Airco Expres staat u centraal. Wij werken alleen samen met de beste specialisten uit Doetinchem die wij zorgvuldig hebben geselecteerd.

Airconditioning Doetinchem

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract biedt u meerdere voordelen. Zo gaat uw (mobiele of vaste) klimaatbeheersing langer mee, zullen uw energiekosten lager uitvallen door een hoger rendement en in veel gevallen betaalt u geen materiaalkosten bij onze reparatieservice. Airco Expres uit Doetinchem biedt u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat u er ook in de warme dagen profiteert van een uitstekende klimaatbeheersing! Een overzicht van onze service:

 • Airconditioning onderhoud en reparatie
 • Installeren van airco’s in Doetinchem
 • Vaste als mobiele klimaatbeheersing leverbaar
 • Deskundige specialisten, goede service

Bent u benieuwd naar de prijzen voor de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend en kosteloos een offerte aan.

Airco met of zonder buitenunit?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Doetinchem de vraag of er een groot verschil bestaat tussen een airco met en zonder buitenunit. Het antwoord hierop is: Ja. Wanneer u kiest voor de installatie van een buitenunit, dan profiteert u ten eerste van minder geluidsoverlast. U zult de ventilator niet horen draaien. Het nadeel van buitenunits is dat het lastiger is dergelijke airconditioners te plaatsen. De installatie vraagt gegarandeerd meer tijd en geld. Wel moet u er rekening mee houden dat ook bij de installatie van binnenunits een aantal beperkingen geldt. Zo is er altijd ruimte nodig voor de condensafvoer en de elektrische aansluiting.


airco expres klantenreview“Enige tijd geleden hebben wij een airco aangeschaft. We vinden het belangrijk dat het goed blijft werken, dus zochten we een aanbieder voor een onderhoudscontract. Via Airco Expres zijn we terecht gekomen bij een betrouwbare partij uit Doetinchem. Ieder jaar wordt door hen het onderhoud van onze mobiele airconditioning uitgevoerd.”
J.W. Jansma – Doetinchem

airco expres klantenreview“Onze airco was kapot en bleek te zijn overleden, het apparaat was te oud voor reparatie. Vandaar dat wij via de service van Airco Expres Doetinchem een offerte hebben aangevraagd voor het installeren van een nieuwe airconditioning met onderhoudscontract. Inmiddels is deze geplaatst. We zijn erg tevreden over de prijs, service en duidelijke communicatie!”
Familie De Boer – Doetinchem


Mobiele airconditioning

Een airconditioning verhoogt uw woon- en werkgenot, maar het is een flinke investering. Als u met een klein budget op zoek bent naar een airco dan is een mobiele airconditioning een goede keuze. De aanschafprijs van een compacte, mobiele unit is een stuk lager dan complete systemen. De installatie is eenvoudig zelf te realiseren en spreekt grotendeels voor zich. Houd er wel rekening mee dat de warme lucht afgevoerd moet worden door middel van een afvoer. Het is dus belangrijk dat u de mobiele unit in de buurt van een open raam kan zetten.

Airco installatie Doetinchem


Airco installatie

De installatie van een airco is een klus die enige kennis en handigheid vereist. Over het algemeen raadt men aan hiervoor een erkend installateur in te schakelen. Kiest u ervoor om de installatie van een koelsysteem over te laten aan experts? Dan zullen deze voor u de binnen- en buitenunit voor u plaatsen, en het nodige boorwerk voor u afhandelen. De installatie wordt vervolgens afgerond door het verzorgen van de elektrische aansluiting en het reguleren van de condensafvoer. Een onderdeel van de installatie dat u eventueel eigenhandig zou kunnen uitvoeren is het schilderen van de muren voor een optimaal resultaat.

multi split airco Doetinchem

Multi-split

Wanneer u behoefte hebt aan het verwarmen of koelen van meerdere ruimtes tegelijk, dan raden wij aan te kiezen voor een multi-split airconditioning. Bij een dergelijke vorm van klimaatbeheersing worden meerdere binnenunits gekoppeld aan één enkele buitenunit. De airco units kunnen eventueel ook de ruimtes reinigen, ventileren of ontvochtigen. Dit maakt ze zeer geschikt voor kantoren en winkels. Bij een multi-split systeem kunt u kiezen voor binnendelen in meerdere varianten zoals een wandmodel, plafond inbouw of vloermodel. Daarnaast is het een optie te kiezen voor zowel een centrale als decentrale bediening of een combinatie van beide. Een multi-split airco heeft een laag energieverbruik, waarop u jarenlange fabrieksgarantie krijgt .

single split airco Doetinchem

Single split

Een single split airconditioner is gericht op het koelen en verwarmen van één enkele ruimte. Hierbij krijgt u de keus uit diverse vormen van binnen onderdelen, zoals wand- en vloermodellen en plafond in- en opbouwen. Een single split installatie heeft minimaal een koelvermogen van 2.6 kW en is in de meeste gevallen voorzien van een warmtepomp van minstens 2.8 kW voor de verwarming. U kan de klimaatbeheersing uitbreiden met een luchtfilter, droogfunctie, timer en meerdere luchtventilator standen. Hebt u behoefte aan rust in huis? Kies dan voor een fluisterstil split model. De prijzen hiervoor liggen iets hoger, maar u hoort niets van het koelsysteem of de verwarming. Hierdoor creëert u meer rust in huis. Vraag eens naar de verschillende mogelijkheden voor uw situatie.

VRF systeem

VRF systeem

Naast single, en multi-split systemen kunt u ook VRF airconditioningsystemen kopen. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dit betekent dat de hoeveelheid koudemiddel binnen het systeem kan variëren wat gevolgen heeft voor de capaciteit. Het VRF systeem is een compleet klimaatsysteem met meerdere binnen- en buitenunits, waardoor het geschikt is voor het koelen, ventileren en verwarmen van complete gebouwen. Een VRF installatie kan daarom zowel als centrale verwarming als centrale airconditioning worden gebruikt. Het is eveneens een optie de units te koppelen aan een vloerverwarming. Een VRF systeem is zowel lokaal als op afstand te bedienen, wat leidt tot een hoog gebruiksgemak en wooncomfort. Handig voor bedrijfsgebouwen, kantoren en winkelcentra.

Waar in huis een airco plaatsen?

Op het moment dat u kiest voor het plaatsen van een vaste airco, dan is het goed om aandacht te besteden aan de positionering van het apparaat. Het belangrijkste hierbij is dat u de luchtstroom zo vrij mogelijk laat. Bij een vloermodel is het daarom verstandig om het apparaat zo te plaatsen dat er geen meubilair direct voor de luchtstroom staat. Voor plafondmodellen geldt dat u de luchtstroom compleet in de lengte of breedte van de kamer dient te blazen. Enkel een installatie op deze manier zorgt ervoor dat zoveel mogelijk huisgenoten profiteren van de voordelen van de klimaatbeheersing.

Prijzen

Het kopen van een airconditioner kan aardig in de prijzen lopen, afhankelijk van het model en het koelvermogen dat u wenst aan te schaffen. Daarnaast is een multi-split unit natuurlijk duurder dan een enkelvoudige mobiele airco. Het is voor ons daarom ook niet mogelijk om hier expliciete prijzen te noemen voor bepaalde aircosystemen. U kunt ervan uitgaan dat het plaatsen van een airco in de slaapkamer ongeveer €1.500,- zal kosten, maar het is ook mogelijk om voor €800,- een kleine airconditioning te plaatsen. Naast de aanschafkosten, komen er vaak ook nog kosten bij voor de installatie en het afstellen van het systeem.


Mitsubishi airco Doetinchem

Mitsubishi

Wilt u graag uw bedrijfspand goed koelen, maar hebt u geen behoefte aan een sterke stijging van de energierekening? Overweeg dan een product van Mitsubishi te kopen. Een klimaatbeheersing systeem van Mitsubishi Electric kan het energieverbruik tot wel 65% reduceren. Dit gebeurt onder andere door de integratie van verscheidene onderdelen en het uitwisselen van energie tussen verschillende elementen. Naast een lage energierekening profiteert u eveneens van een hoog comfort en uitstekende kwaliteit.


Panasonic airconditioning Doetinchem

Panasonic

Hoewel een gekoeld huis tijdens zomermaanden heerlijk is, hoeft zelfs dan de airconditioning vaak niet de hele dag te draaien. Om geld en energie te besparen maakt men daarom bij Panasonic gebruik van de Econavi techniek. Dit is een sensor die aan de klimaatbeheersing wordt toegevoegd. Met één druk op de knop wordt het mogelijk om zo de juiste mate van koeling te behouden, zonder een overmatig energieverbruik. Wilt u meer weten over de prijzen en het assortiment? Een installateur uit ons netwerk informeert u met alle plezier.


Daikin airconditioning

Daikin

Wanneer u op zoek gaat naar een hoogwaardig kwalitatieve vorm van klimaatbeheersing voor uw pand in Doetinchem, kijk dan eens naar de producten van Daikin. Daikin is al meer dan 80 jaar een leider in de productie van koel- en verwarmingsystemen. Om de kwaliteit van de airco’s te garanderen, wordt er gewerkt met een zero defect policy. Dit betekent dat elk product wordt getest en gecontroleerd voordat het de fabriek verlaat. De producten worden gemaakt met het oog op design, kwaliteit en duurzaamheid.


Carrier airco Doetinchem

Carrier

Waar veel fabrikanten zich alleen richten op een specifieke doelgroep, is bij fabrikant Carrier alles mogelijk. Het bedrijf levert zowel aan residentiële als commerciële klanten hoogwaardige modellen over de hele wereld. Deze modellen test men niet alleen op kwaliteit en comfort, maar zijn eveneens ontwikkeld met het oog op milieu en duurzaamheid. Dit betekent dat het rendement zeer hoog is, met een laag energieverbruik. Vraag uw leverancier uit Doetinchem om meer informatie.


Toshiba airconditioning

Toshiba

Een (mobiele) airco van Toshiba heeft vele voordelen. Zo is het apparaat fluisterstil en zeer energiezuinig. De fabrikant Toshiba richt zich echter niet alleen op het ontwikkelen van hoogwaardige producten. Het focust zich eveneens op de basiseisen aan mensenrechten, samenleving, arbeid en ethiek. Dit wordt eveneens van de leveranciers en partners gevraagd. Toshiba zelf is bijvoorbeeld aangesloten bij de United Nations Global Compact. Inspiratie en Innovatie, dat is waar dit bedrijf voor staat.


Samsung airconditioning Doetinchem

Samsung

Ieders lichaam straalt warmte uit door de uitstoot van vocht. Het gevolg hiervan is dat de omringende lucht verzadigd kan worden van dit vocht, waardoor het lichaam problemen krijgt met de warmteafgifte en een benauwd gevoel ontstaat. De klimaatbeheersing producten van Samsung zorgen ervoor dat de lucht ontvochtigt wordt, en dat tevens de temperatuur in de ruimte aangenaam blijft. Airconditioning van Samsung heeft hoge prestaties en kent tevens aantrekkelijke prijzen.

Airco onderhouden

Er bestaan diverse redenen waarom u uw airconditioning van het juiste onderhoud moet voorzien. Zo wordt ten eerste de levensduur van het multi-split model verlengt. Een goed onderhouden airco kan tot meer dan 10 jaar meegaan. Een tweede reden voor het onderhouden van de airco is dat de werking en het rendement worden geoptimaliseerd. Regelmatige controles zorgen ervoor dat eventuele beschadigingen op tijd worden ontdekt. Daarnaast kunnen ook diverse handelingen worden uitgevoerd om het energieverbruik te beperken. Een derde voordeel van het juiste onderhoudswerk is de verbetering van de luchtkwaliteit. Het verwijderen van stof en het voorkomen van schimmel zij onder andere oorzaken hiervoor. Tot slot is het van belang om een bepaalde hoeveelheid koelmiddel in het apparaat te houden. Het bijvullen van het koelmiddel is echter een taak die alleen professionals uit Doetinchem mogen uitvoeren. Deze maken hiervoor gebruik van diverse speciale technieken en gereedschappen.

Airco onderhoud Doetinchem

Zelf reinigen

Er is een aantal punten dat u zelf kunt checken aan uw airco. Hiermee zorgt u ervoor dat deze optimaal blijft presteren en voorkomt u onnodige reparaties. Wilt u deze werkzaamheden liever overlaten aan een erkend installateur? Via ons offerteformulier komt u snel en vrijblijvend in contact met diverse experts uit uw regio. Wij helpen u met plezier verder. Zelf kunt u het volgende doen om uw airco in onderhoud te voorzien:

 • Het schoonhouden van de buitenunit: Verwijder obstakels om zo de werking van de ventilator te garanderen.
 • Het schoonhouden van de binnenunit: Maak deze regelmatig schoon met een vochtige doek om stofophoping te voorkomen.
 • Het reinigen van de filters: U kunt deze stofzuigen of uitwassen, afhankelijk van het model. Doe dit in de zomermaanden in ieder geval maandelijks.

airco expres klantenreview“Ik droomde al jaren van het kopen van een goede airco en afgelopen zomer was het zover. Ik vroeg een offerte aan en kreeg een mooie aanbieding. De installatie was in no-time geregeld er wordt ieder jaar onderhoud gepleegd.”
W. Tilstra – Doetinchem

airco expres klantenreview“Ik sliep ’s zomers al jaren slecht door de warmte, dus ik wilde graag een aircosysteem. De offerte die ik kreeg zag er goed uit en was scherp geprijsd, dus ben ik gelijk akkoord gegaan. Inmiddels heb ik nooit meer last van de warmte als ik ga slapen!”
R. Seitsma – Doetinchem


Gratis airco offerte ontvangen

Wilt u meer weten over waar u op moet letten bij het kopen van de airconditioning? Of bent u benieuwd naar de kosten voor de ondersteuning van een erkend installateur bij het plaatsen van een airconditioner? Vraag dan gemakkelijk, snel en geheel vrijblijvend een offerte aan voor een vaste of mobiele airconditioning, onderhoud of reparatie. Binnen korte tijd ontvangt u een scherp geprijsd aanbod voor de producten of diensten die u wenst. Wij de ervaring en deskundigheid, u een goed werkende klimaatbeheersing en dus een prettige werk- en leefomgeving. Laat dat mooie weer maar komen!

Airco Expres is gespecialiseerd in alle aspecten van het vak. U kunt bij ons terecht voor vaste en mobiele airco’s, onderhoudscontracten en reparatie. Onze experts in Doetinchem overtuigen u graag met geheel gratis en vrijblijvende offerte!

Start de gratis offerteaanvraag!

Meest bezochte pagina’s

Nijmegen | Arnhem | Apeldoorn | Ede | Doetinchem | Harderwijk | Tiel | Zutphen | Wageningen | Wijchen | Barneveld |