Topkwaliteit airco’s tegen scherpe prijzen!


Airco installatie, onderhoud en reparatie.


Gratis offerte ontvangen

Airco Zutphen

Een aangenaam woon- en werkklimaat is van groot belang voor de gezondheid en de productie op de werkvloer. Omdat de Nederlandse zomers steeds warmer worden, is het aan te raden om een goed aircosysteem te plaatsen. U kunt onder meer kiezen voor een multi-split airco voor op de werkvloer, en voor een mobiele unit voor in huis. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor klimaatbeheersing bij u thuis in Zutphen? Dan zit u op bij Airco Expres op de juiste plek. Wij werken samen met diverse aircospecialisten in het hele land, die allen een ruime ervaring hebben met de installatie en het onderhoud van aircosystemen. Geef via het offerteformulier uw wensen voor de airconditioning door, en wij sturen u spoedig een geheel vrijblijvende offerte.

Start de gratis offerteaanvraag!

Aangenaam woon- of werkklimaat

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers tot 30 procent harder werken op het moment dat er sprake is van een aangenaam werkklimaat. Dit betekent dat het in de winters niet te koud mag worden, en dat in de zomers een koele ruimte vereist is. De klimaatbeheersing van kantoorpanden is lastiger dan bij woningen, omdat het gaat om meerdere ruimtes. Voor werkgevers is het daarom belangrijk de mogelijkheden voor het kopen van een klimaatbeheersingsysteem te onderzoeken. Eén van de oplossingen die wordt aangeraden door menig installateur uit Zutphen is het gebruik van een VRF systeem. Daarnaast vormt ook een multi-split unit een mogelijke oplossing.

Airco Zutphen

Airco kopen, waar op letten

Overweeg u om een airco te kopen voor bij u thuis? Dan moet u op een aantal zaken letten. Het is ten eerste belangrijk om een airconditioning te kopen die over voldoende vermogen beschikt. Het berekenen van de nodige capaciteit doet u door de inhoud van de te verkoelen ruimtes te vermenigvuldigen met de koelfactor. Deze factor hangt af van de mate van isolatie en de hoeveelheid ramen in de kamers. Een ander aandachtspunt bij het kopen van aircosystemen is de eisen die u hieraan stelt. Moet het apparaat ook kunnen verwarmen en ontvochtigen? En ook de mobiliteit van de airco is een aandachtspunt.

Vind een airco installateur

Wanneer u van plan bent om de airconditioning bij u thuis in Zutphen te verbeteren, dan dient u niet alleen een aircosysteem te kopen, u moet tevens een ervaren installateur inschakelen voor de installatie van de machine. Het vinden van een installateur bij u in de buurt is gelukkig niet erg ingewikkeld, dankzij ons netwerk. Wij werken samen met verschillende experts uit het hele land. Dit betekent dat er altijd een installateur bij u in de regio actief is, die de airco voor u wil plaatsen, of eventueel onderhoud- en reparatiewerk kan afhandelen. Vul vandaag nog vrijblijvend het offerteformulier in!


Kwaliteit airco’s tegen scherpe prijzen

De specialisten van Airco Expres uit Zutphen staan altijd voor u klaar!

Gratis offerte ontvangen

Airconditioning systemen

Bij het kopen van een aircosysteem komt een groot aantal zaken kijken. U krijgt de keus uit diverse systemen, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo dient u te kiezen uit een airconditioning met of zonder buitenunit, en moet u bepalen of u een mobiele airco wenst, of liever een vast wandmodel aanschaft. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit single en multi split oplossingen. Bij het maken van een keus voor het beste airconditioning systeem is het belangrijk om eerst uw wensen en het budget te bepalen. Kijk daarna eventueel met behulp van een ervaren vakman uit Zutphen naar de bijpassende mogelijkheden.

De voordelen van onze service op een rij

  • Makkelijk en snel een offerte in huis
  • Professioneel onderhoud en reparatie
  • Aantrekkelijke prijzen en snelle service
  • Airco specialisten uit Zutphen
Op zoek naar een erkend vakman uit Zutphen voor de installatie of reparatie van een airco? Onze professionals zijn u met alle plezier van dienst!

Airconditioning Zutphen

Onderhoudscontract

Om zeker te weten dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan uw airco, is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract gaat uw klimaatbeheersing langer mee, liggen de energiekosten lager door een hoger rendement, en betaalt u in de meeste gevallen geen materiaalkosten in het geval van een reparatie. Voor het afsluiten van een onderhoudscontract krijgt u bij de meeste specialisten uit Zutphen een ruime keuze uit mogelijkheden en prijzen. Bepaal zelf de mate van het gewenste onderhoud en de frequentie. Wilt u zelf een deel van het onderhoudswerk afhandelen? Ook dat kunt u bespreken met de vakman.

  • Onderhoud en reparatie
  • Leveren en plaatsen van airco’s in Zutphen
  • Airco’s tegen scherpe prijzen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend en kosteloos een offerte aan.

Airco met of zonder buitenunit?

Eén van de eerste keuzes is die tussen een airco met of zonder buitenunit. Beide oplossingen brengen verschillende voordelen met zich mee. Het grote voordeel van een airconditioning met buitenunit is dat u hiermee geen geluidsoverlast ondervindt van de ventilator. Het nadeel is de hogere kosten en het moeilijkere onderhoud. Het voordeel van apparaten zonder buitenunits is dat u deze op meerdere plekken in huis kunt plaatsen. Er zijn dan geen eisen aan de afstand tussen de beide units. Bij een mobiele unit dient u er dan wel aan te denken dat u deze in de buurt van een raam plaatst vanwege de condensafvoer.


airco expres klantenreview“Mijn airco was na een jaar aan goed onderhoud toe, en ik was daarvoor op zoek naar een vakman in Zutphen. Ik heb na het ontvangen van de prijsopgave contact opgenomen met de vakman en hij bood me gelijk een onderhoudscontract voor een scherpe prijs.”
S. Kalma – Zutphen

airco expres klantenreview“Wij wilden al jaren een aircosysteem laten plaatsen, maar wisten nooit welk model wij het beste konden kopen. Via Airco-expres kwamen wij in contact met een leverancier in Zutphen die ons goed kon adviserenn. Inmiddels genieten wij dagelijks van een koele kamer!”
Familie Hoogland – Zutphen


Mobiele airco

Het is ook een optie om gebruik te maken van een mobiele airco. Een mobiele variant heeft als voordeel dat u deze overal in huis kunt plaatsen, mits er maar plek is voor het afvoeren van het condenswater. Dit betekent dat u de afvoerslang via een raam of deur naar buiten leidt, waar het water naartoe weg kan lopen. Een mobiele airco verkoelt de ruimte met enkele graden, en is bijvoorbeeld tijdelijk te gebruiken in de kinderslaapkamer om vervolgens uw eigen slaapkamer op temperatuur te brengen. De prijzen voor de mobiele variant liggen bovendien aanzienlijk lager dan voor een split systeem.

Airco installatie Zutphen


Airco installatie

De installatie van een aircosysteem is een klus waarvoor de ondersteuning van een installateur uit Zutphen vereist is. De installateur zal voor u de nodige gaten boren, leidingen doortrekken, de onderdelen ophangen en bevestigen, de bekabeling verzorgen en de condensafvoer installeren. Daarnaast zorgt de vakman er uit ons netwerk voor dat al het werkmateriaal wordt opgeruimd, en geeft hij u nog een korte instructie over het gebruik en onderhoud van het apparaat. Vaak profiteert u dankzij de professionele plaatsing van een verlengde fabrieksgarantie, en weet u zeker dat de klimaatbeheersing naar behoren werkt. Kies er eventueel voor om zelf het elektriciteit- en schilderwerk te verzorgen.

multi split airco Zutphen

Multi-split

De meest gekozen aircovariant door klanten uit Zutphen is de vaste split unit. Dit is een airconditioning die in twee varianten beschikbaar is: een enkele split unit, en een multi-split airconditioning. Een multi-split oplossing is uitermate geschikt voor het verkoelen en verwarmen van meerdere ruimtes tegelijk. Hierbij is het zelfs een optie om de werking van het multi split systeem per ruimte te controleren. U kunt met deze vorm van klimaatbeheersing dus de ene ruimte verwarmen terwijl u de andere verkoelt. Bovendien is het een mogelijkheid om de installatie op afstand te bedienen. De meeste winkels en bedrijven in Zutphen werken met een multi-split airconditioning.

single split airco Zutphen

Single-split

Zoals gezegd is het alternatief voor de multi variant het single split model. Het grote voordeel van een single-split model ten opzichte van een monoblock is dat u hierbij geen last zult hebben van het lawaai van de ventilator. Het nadeel is dat de kosten voor de installatie een stuk hoger liggen, omdat een installateur uit Zutphen leidingen zal moeten aanleggen tussen de twee units. Een ander positie punt van een single split airconditioning is dat u deze kunt combineren met een warmtepomp van 2.8 tot 3.5 kW. Hiermee bespaart aanzienlijk op de energiekosten en draagt u bij aan een beter milieu.

VRF systeem

VRF-systeem

Een volgende oplossing waar de professionals uit ons netwerk in Zutphen u graag meer informatie over willen geven is het VRF-systeem. De afkorting VRF staat voor Variable Refrigerant Flow, maar in het Nederlands staat een dergelijke vorm van klimaatbeheersing beter bekend als verzamelsysteem. EEN VRF systeem zet namelijk afhankelijk van de vraag naar capaciteit meer of minder koudemiddel in. Bovendien zorgt het apparaat niet alleen voor het verkoelen van werk- en woonruimtes, ook het verwarmen en ventileren van deze ruimtes behoort tot de mogelijkheden. Vooral voor ziekenhuizen en hotels is het VRF-systeem een uitstekende vorm van airconditioning dankzij de meerdere binnen- en buitenunits.

Waar in huis de airco plaatsen?

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag waar zij het beste de airconditioning kunnen plaatsen. Een specialist heeft daarom een aantal tips voor u op een rijtje gezet, die ervoor zorgen dat u snel profiteert van een aangenaam woonklimaat. De eerste tip is om de luchtstroom vrij te houden van blokkades. Zet bij een vloermodel bijvoorbeeld geen meubilair vlak voor de machine. Daarnaast is het aan te raden om de luchtstroom in de lengte van de kamer te laten blazen. Probeer daarbij de ruimte in één keer te beslaan. Voor mobiele airco’s geldt dat het verstandig is deze af en toe te verplaatsen.

Prijzen

De prijzen voor het kopen van een bepaalde soort klimaatbeheersing zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het aantal benodigde onderdelen. Hoe meer ruimtes u wilt verkoelen, hoe hoger de prijs uiteindelijk wordt. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de mate van hulp bij de installatie. Wanneer wij uitgaan van een enkele vaste machine voor een slaapkamer van gemiddelde grootte, dan zullen de prijzen ongeveer rond de €1.500,- liggen. Wenst u de gehele woonkamer te verkoelen, dan zullen de prijzen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Vraag via het offerteformulier een vrijblijvende offerte aan voor een exacte prijsindicatie.


Mitsubishi airco Zutphen

Mitsubishi

Eén van de bedrijven die het langst actief is binnen de aircobranche is Mitsubishi. Al meer dan 90 jaar geleden begon deze fabrikant met het ontwerpen van airconditioningsystemen, en vandaag de dag biedt men veel oplossingen op het gebied van klimaatbeheersing aan. Omdat men bij Mitsubishi Climatecare aandacht voor de natuur en het behoud van fossiele brandstoffen van groot belang vindt, leveren zij ook warmtepompen die het energieverbruik zullen verminderen.


Panasonic airconditioning Zutphen

Panasonic

Een tweede bedrijf waar wij u graag verder over willen informeren is Panasonic. Bij Panasonic ontwikkelt men sinds 1958 vormen van klimaatbeheersing voor particulieren en bedrijven. Om u te verzekeren van een goed werking van de apparaten, test Panasonic haar materialen door deze in simulaties tot 10.000 uur continu te gebruiken. Bij Panasonic werkt men eveneens aan een beter milieu. Die doen zij door de uitstoot van CO2 tot bijna nul procent te reduceren.


Daikin airconditioning

Daikin

Eén van de marktleiders op het gebied van HVAC-R systemen is Daikin. Of u nu op zoek bent naar een oplossing voor het reguleren van het binnenklimaat voor een woning of het vriezen van producten in een industriële setting: bij Daikin vindt u altijd wat u zoekt. In Nederland werken ongeveer 90 medewerkers in de filialen. Zij zorgen samen voor een optimale service van installatie tot onderhoud. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.


Carrier airco Zutphen

Carrier

De uitvinder van het allereerste airconditioningsysteem is Willis Carrier. Sindsdien hebben de ontwerpers en productenten van Carrier echter niet stil gestaan. Nog steeds werken zij aan het ontwikkelen van de nieuwste technieken en producten die de klimaatbeheersing optimaliseren, en daarbij weinig energie verbruiken. Zowel voor winkels en horeca, als voor ziekenhuizen en hotels biedt Carrier de juiste producten. Sinds 1997 is Carrier ISO gecertificeerd. Dit betekent dat het voldoet aan Europese richtlijnen.


Toshiba airconditioning

Toshiba

Een specialist op het gebied van mobiele airco’s is Toshiba. Daarnaast heeft deze de invertertechniek voor airconditioners ontwikkeld. De invertertechnologie zorgt voor een veel gelijkmatiger koeling, omdat met behulp van gevoelige temperatuursensoren steeds de omgeving wordt gepeild. Hierdoor schakelt het apparaat zichzelf niet uit als de optimale temperatuur is bereikt, maar blijft deze zachtjes koelen totdat er weer een grotere boost nodig is. Bij Toshiba staat men voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid.


Samsung airconditioning  Zutphen

Samsung

Een laatste merk dat uw aandacht verdient is Samsung. Sinds 2000 beschikt Samsung namelijk over een gehele afdeling die zich richt op warmte- en verkoelingsproducten. Eén van de speciale producten van deze fabrikant is de zogeheten MPI technologie. Deze zet schadelijke stoffen, allergieën en virussen uit de lucht om naar onschadelijk water. Door omgevingswarmte als hernieuwbare energiebron te gebruiken draagt Samsung bovendien bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot.

Airco onderhoud

Om zeker te weten dat de airconditioning meerdere jaren optimaal blijft werken, is het van groot belang om regelmatig onderhoud uit te voeren. Het onderhoudswerk van aircosystemen bestaat uit een aantal onderdelen die u zelf mag uitvoeren, en enkele zaken waarvoor, evenals bij het plaatsen van het apparaat, de ondersteuning van een erkend installateur uit Zutphen noodzakelijk is. Het onderhoudswerk dat u zelf kunt afhandelen is onder meer het reinigen van de buitenkant van de binnenunit en het verwijderen van blokkades voor de buitenunit. Het bijvullen is één van de klussen welke u moet overlaten aan de vakman, voor het beste resultaat.

Airco onderhoud Zutphen

Airco bijvullen

Zoals gezegd is het bijvullen van een airco een klus die u niet zelf mag afhandelen. Dit komt doordat voor het bijvullen professionele technieken en materialen vereist zijn. Op het moment dat een airco op de verkeerde wijze wordt bijgevuld, dan verkort u de levensduur aanzienlijk, en zult u in sommige gevallen een geheel nieuwe airconditioning moeten kopen. Hebt u hulp nodig bij het onderhouden, plaatsen of repareren van een airco? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met ons netwerk via het offertetformulier. Wij sturen u met plezier een vrijblijvende offerte toe.


airco expres klantenreview“Ik droomde al jaren van het kopen van een goede airco en afgelopen zomer was het zover. Ik vroeg een offerte aan en kreeg een mooie aanbieding van een installateur in Zutphen. De installatie was in no-time geregeld er wordt ieder jaar onderhoud gepleegd.”
W. Tilstra – Zutphen

airco expres klantenreview“’s Zomers werd onze zolderkamer een sauna! Wij waren op zoek naar een goed aircosysteem, maar wilden niet teveel geld uitgegeven. De scherp geprijsde offerte maakte de keuze voor onze mobiele installatie erg gemakkelijk!”
R. Jongsma – Zutphen


Gratis airco offerte ontvangen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor klimaatbeheersing bij uw bedrijf? Hebt u een vraag over de prijzen voor het plaatsen van een airconditioningsysteem? Of wilt u weten welke voordelen er zitten bij een onderhoudscontract? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen via het offerteformulier. Geef hierop aan waarnaar u op zoek bent, en welke eisen u hebt, en wij sturen u spoedig een vrijblijvende prijsindicatie toe.

Start de gratis offerteaanvraag!

Meest bezochte pagina’s

Amsterdam | Haarlem | Alkmaar | Hilversum | Amstelveen | Purmerend | Zaandam | Hoofddorp | Den Helder | Hoorn | Heerhugowaard |